Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал наказа грешника от дербито с Челси (1:1), в което "червените дяволи" изпуснаха победата в продължението. Става дума за Мемфис Депай, който влезе едва в 87-ата минута срещу "сините" от Лондон. Холандецът все пак имаше време да провали атака на Юнайтед, след която дойде контрата на шампионите за изравнителния гол на Диего Коща.

Само 24 часа по-късно Депай бе "свален" в младежкия отбор на Юнайтед до 21 години срещу Норич на "Олд Трафорд". Според английските медии Мемфис, който струваше 25 млн. паунда на клуба през лятото, окончателно е изгубил доверието на Ван Гаал. Крилото не е започвал титуляр от Коледа и по всичко личи, че скоро няма да се наложи обратно в състава.

Капитанът на тима Уейн Руни все пак защити съотборника си, обяснявайки че е имало и други фактори за изпусната победа.

"Мемфис е страхотен играч. На всеки може да се случи лош пас. Много неща се случиха от изгубената топка до гола на Челси, затова не мисля, че той има вина", сподели Руни за ситуацията в последните минути на дербито в Лондон.

Депай асистира за два от головете за внушителната победа със 7:0, при която пет гола заби Уил Кейн. Лошата новина за Ван Гаал от този мач обаче е контузията на Аднан Янузай, който наскоро се завърна от наем в Борусия Дортмунд.