Френският нападател на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал се превърна в най-скъпият тийнейджър в историята на футбола, след като през лятото пристигна от Монако за сумата от 36 милиона паунда.

Патрис Евра също пристигна в Манчестър от Монако и въпреки, че от 2014 година е състезател на италианския Ювентус, левият бек е запазил силна връзка с бившия си отбор и Марсиал потвърди това.

На въпроса дали Евра е помогнал в това да го убеди да подпише с Манчестър, Марсиал заяви:

"Патрис ми каза, че това е шампионски отбор и винаги се стреми към титли и успехи, а когато пристигнах тук, се убедих в това с очите си".

"Той живее в същия град, като мен във Франция и винаги ми е говорил само хубави неща за Манчестър Юнайтед. Постоянно ми казваше, че е прекарал най-хубавите си години тук и аз смятам, че той все още е много привързан към отбора".

През този сезон Марсиал има шест гола и три асистенции. Някои го сравняват с френската легенда Тиери Анри, но нападателят обяви, кои са тримата, които са го вдъхновили да се занимава с футбол.

"Брат ми беше този, който наистина ми даваше сила и желание да продължавам да тренирам. А футболистите, които ме вдъхновяваха са Роналдиньо и Роналдо. Двамата бразилци бяха уникални", каза още Марсиал.

"Треньорът, който наистина е много важен за мен е Вили Саньол. Бях в Монако и не играх за първия отбор, когато Вили ме извика да играя за националния отбор на Франция до 21 години. Това беше сбъдната мечта за мен".

"Сега, две години по-късно аз съм в може би най-големия клуб в света и трябва да давам най-доброто от себе си, за да радвам треньорите и привържениците на Юнайтед. Когато съм на терена се опитвам да не мисля за нищо, а просто да се наслаждавам на играта".

"Когато моят агент ми каза, че Манчестър Юнайтед ме иска, това беше изключителен момент. Не се поколебах нито за секунда".

"В Монако никога не е имало толкова голям натиск върху мен, защото там няма чак толкова много фенове, които да следят играта ми. Но тук стадионът е винаги пълен и това е фантастично", завърши французинът.