Португалецът Жозе Моуриньо ще направи безпощадно разчистване на ненужните футболисти в Манчестър Юнайтед, когато бъде назначен за мениджър на английския клуб, съобщава британският вестник Дейли мейл. Според слуховете, първият напускащ е испанският халф Хуан Мата, а след него вратата ще бъде показана и на белгиеца Маруан Фелаини.

Според информацията, Моуриньо е в напреднали преговори с вицепрезидента на клуба Ед Уудуърд, пред когото португалеца е настоял за раздялата за двамата полузащитници.

Мата игра под ръководството на Моуриньо в Челси, но беше продаден на Юнайтед за сумата от 37 милиона британски лири през 2013 година, когато в Манчестър беше Дейвид Мойс. Това доказва твърденията на Дейли мейл, че испанецът не се вписва в амбициозните планове на почти сигурния нов мениджър на отбора и ще напусне още през лятото.

Фелаини беше привлечен също през 2013 година, също от Дейвид Мойс, но не успя да защити репутацията си на един от най-стабилните халфове в света. Белгиецът също ще напусне, за да вкара допълнителни средства в касата на клуба, която ще бъде широко отворена за нови попълнения.