"Манчестър Юнайтед" регистрира нов рекорд в приходите си за последното тримесечие на 2015 г. Клубът привлече в касата 173 млн. евро, или с 26,6% повече от предишното, като най-големият ръст е от търговия - 42,5%.

През същото тримесечие са подписани нови 2 спонсорски договори, а феновете на тима по целия свят са достигнали 659 милиона.

Ръководството с лекота ще преглътне отпадането от Шампионската лига през есента и очаква годишните приходи да преминат границата от половин милиард лири - 640 млн. евро, което е без прецедент в историята на Висшата лига.

Най-големият проблем пред отбора е да завърши в Топ 4, за да участват в ШЛ и догодина, в противен случай тенденцията в приходите ще се промени. Медиите пък гръмнаха вчера, че от това ще намаже Моуриньо, който ще разполага с 380 млн. евро за трансфери.

Почти половината от феновете на "Манчестър Юнайтед" са против идването на Жозе Моуриньо, показва анкета на "Дейли Мирър", в която до снощи бяха гласували почти 4000 човека.

На въпроса кой предпочитате за мениджър през лятото - него или Маурисио Почетино, 48% са обърнали гръб на Специалния и са се обявили за боса на "Саутхемптън".