Манчестър Юнайтед победи Уотфорд с 1:0 в мач от 28-мия кръг на английската Висша лига. Гола за домакините отбеляза Хуан Мата след страхотно изпълнение на пряк свободен удар в 83-тата минута.
 
През първата част чистите голови ситуации липсваха и двата отбора се прибраха на почивка при нулев резултат.
 
През второто полувреме домакините натиснаха сериозно своите гости и стигнаха до гол седем минути преди края на мача. Хуан Мата застана зад топката при един пряк-свободен удар и отбеляза за 1:0!
 
Така Юнайтед събра 47 точки и се изравани с градския съперник Сити, който днес загуби от Ливърпул. Уотфорд остава на 12-то място със събраните до момента 37 пункта.
 

Двубоят изненадващо започна с атаки на гостите от Уотфорд и те бързо натиснаха своя опонент в началото на срещата. В следващите минути Юнайтед си върна контрола върху двубоя и мачът протичаше в спокойно темпо.
 
"Червените дяволи" натиснаха своя противник, но в първите десетина минути не успяха да създадът чисто голово положение.
 
Четвърт час след началото на двубоя Мемфис Депай изпусна страхотно положение. Холандецът се освободи от двама бранители на Уотфорд и стреля, но ударът му премина на около пет метра над напречната греда.
 
Манчестър Юнайтед засили натиска пред вратата на своите гости, но така и не съумяваше да отбележи гол.
 
Най-добрият шанс за гол в мача дойде в 27-та минута на срещата и той бе за гостите. Постепенна атака и центриране в наказателното поле остави Игало сам в пенала на домакините. Той овладя, обърна се и стреля, но изстрелът му мина на сантиметри от гредата на Юнайтед.
 
Отборът на гостите се бранеше изключително дисциплинирано и не позволяваше на "червените дяволи" да застрашът вратата им.
 
"Стършелите" разчитаха на контраатаки, а Манчестър Юнайтед атакуваше неспирно, но голове през първото полувреме не паднаха и двата се прибраха на почивка при нулево равенство.
 
Вторите 45 минути започнаха спокойно. Двата отбора пропуснаха по едно положение, но резултата остана непроменен.
 
Десет минути след подновяването на играта Игало имаше възможност да открие резултата, но изстрелът му мина на половин метър от страничната греда на "червените дяволи".
 
Мачът стана двуостър и в следващите минути сблъсъците по терена преобладаваха.
 
В 65-тата минута страхотен пас на Мата към Рашфорд остави последния на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от защитата на гостите.
 
В следващите минути натискът на Юнайтед стана осезаем, но гостите успяваха да удържат нулевото равенство.
 
Десет минути преди края "стършелите" изпуснаха страхотно положение за гол. След изпълнение на ъглов удар Продъл се оказа най-съобразителен в наказателното поле, но не успя да насочи топката в мрежата.
 
Логичното се случи шест минути преди края. Юнайтед получи право да изпълни пряк-свободен удар на страхотна позиция и зад топката застана Хуан Мата, който бе безпощаден - 1:0!!!
 
До края домакините съумяха да запазят преднината си и постигнаха ценни три точки в битката за местата даващи право на участие в Шампионската лига.
 

Манчестър Юнайтед - Уотфорд 1:0
 
Голмайстор:
 
1:0 Хуан Мата - 84'
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Варела, Блинд, Рохо (Дармиан - 70), Фосу-Менса, Шнайдерлин, Ерера (Лингард - 77), Марсиал, Мата, Депай, Рашфорд
 
Уотфорд: Гомес, Ниом, Бритос, Продъл, Холебас, Капу, Уотсън, Бехрами, Абди (Суарес - 70), Дийни, Игало
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ygybz1LsrXU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>