Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че ако Лестър успее да спечели титлата това ще е добре за Висшата лига.

Холандецът обаче иска да отложи празненствата на "лисиците". Момчетата на Клаудио Раниери ще се изправят тази неделя на стадион "Олд Трафорд" срещу Юнайтед и при една евентуална победа ще бъдат недостижими на върха в класирането.

Според Ван Гаал, това което е помогнало най-много на Лестър за да стигне до тук са малкото мачове, които отборът им е изиграл през сезона.

"Те(Лестър) имаха възможност да играят винаги с един и същи състав и не изиграха толкова мачове, колкото останалите отбори във Висшата лига, така че е напълно възможно да станат шампиони", каза Ван Гаал.

"Това е за доброто на Висшата лига. Няма да е интересно ако само едни и същи отбори печелят първенството".

"Ние обаче не можем да им позволим да станат шампиони на "Олд Трафорд". Мисля, че ще станат шампиони следващата седмица. Няма да им развалим празника, а само малко ще го отложим", продължи холандецът.

"Аз пръв заявих, че те могат да станат шампиони, така че не съм изненандан. Отборите на Клаудио Раниери винаги играят много организирано и е доста трудно да спечелиш срещу тях, но ние нямаме друг избор", каза още Ван Гаал.

Мениджърът на Юнайтед потвърди, че в отбора няма нови контузии след мача срещу Евертън за ФА Къп и каза, че възстановяването на Люк Шоу и Бастиан Швайнщайгер върви по-добре отколкото е очаквал.