Мениджърът на Манчестър Юнайтед се изложи жестоко пред медиите в Англия, заявявайки, че малцина футболисти в отбора му са ставали шампиони. Холандецът бе запитан дали неговите футболисти няма да се чувстват неудобно на терена от факта, че утре срещу тях на "Олд Трафорд" излиза сензационният кандидат-шампион Лестър, без никакви успехи досега в своята история.

Смущаващият отговор на Ван Гаал бе, че играчите му няма от какво да се срамуват, понеже малцина от тях са били шампиони. "Не мисля, че Матео Дармиан е свикнал да е шампион. Давид Де Хеа никога не е вдигал титла. Така че въпросът ви не е коректен", изцепи се Ван Гаал, цитиран от вестник "Мирър".

По всичко личи, че холандецът не е особено наясно с последните постижения на Юнайтед. Вратарят Де Хеа вдигна титлата във Висшата лига през сезон 2012/2013, последният шампионски сезон за "червените дяволи".

"Да, Мемфис Депай стана шампион (с ПСВ) миналата година... но като цяло не са много играчите. Руни, Карик... те са били по веднъж шампиони, може би малко повече. Но наясно сте в каква ситуация се намира клуба в момента. Юнайтед е в преходен период и това бе ясно и точно обсъдено, когато бях назначен за мениджър", продължи да се оплита в нелепото си изказване холандецът.

Всъщност Руни и Карик имат във визитката си по 5 шампионски титли на Англия с Юнайтед. Освен тях шампиони са Давид Де Хеа, Крис Смолинг, Фил Джоунс, Антонио Валенсия, Ашли Йънг. Бастиан Шванщайгер пък има 8 титли на Германия с Байерн, а Дейли Блинд е 4 пъти шампион с Аякс.