Лестър не успя да спечели титлата на „Олд Трафорд”, но и не загуби от Манчестър Юнайтед, стигайки до 1:1 в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. 

Лисиците обаче могат да са шампиони утре вечер, ако Тотнъм не победи Челси като гост, тъй като в момента разликата между двамата тима е 8 точки. 

Двубоят бе изпълнен с интересни моменти и спорни ситуации, като имаше напрежение до последно, но в крайна сметка победител не бе излъчен. Червените дяволи пък са на път да се простят с шансовете си за Топ 4, тъй като сега имат с 4 точки по-малко от Ман Сити, макар и да са с мач по-малко от тях. 


В състава на Юнайтед нямаше изненади, като Хуан Мата все пак започна на пейката. Лидерът очаквано бе непроменен, като Леонардо Уйоа отново стартира в атаката на отбора заедно с Шинджи Оказаки. 

Домакините установиха контрол в началото на двубоя, като овладяха топката и поведоха при първата си опасна атака. В 8-ата минута Валенсия проби отдясно, смени посоката и подаде успоредно на вратата. Топката стигна до свободния на далечната греда Антони Марсиал, който от движение засече и преодоля Шмайхел с удар в близкия ъгъл. 

Лестър отговори с удар с глава на Оказаки, който обаче мина над вратата. В 14-ата минута Фелайни овладя в наказателното поле и подаде към Лингард, който стреля опасно, но Шмайхел спаси. 

В 17-ата минута обаче равенството бе възстановено. Дринкуотър центрира отлично от свободен удар, Де Хеа остана на място и Уес Морган засече с  глава, за да отбележи втория си гол за сезона и да направи 1:1.

Няколко минути след това Маруан Фелайни имаше късмет, че остана на терена, след като при една ситуация при единоборство с Роберт Хут, тресна страхотен лакът в брадата на защитника, но реферът Майкъл Оливър не отсъди нищо. 

В 31-ата минута обаче сякаш Лисиците имаха голям късмет. Лингард бе на път да се измъкне сам срещу вратаря малко след централната зона. Последва сбутване между двамата и падане на играча на Юнайтед. Шмайхел пък излезе и изчисти, а съдията отново даде знак играта да продължи. 

Интересните моменти обаче продължиха, тъй като преди паузата гостите поискаха дузпа за едно съприкосновение на Марез с Рохо, но арбитърът пак остана безмълвен. Морган стреля над вратата след корнер, а паузата дойде при равенство. 

След нея Лестър не спря да атакува и подаване на Симпсън бе на път да стигне до Оказаки, преди в последния момент топката да бъде отклонена. Определено обаче, Лисиците действаха по-добре след почивката. Последва опасен удар покрай целта на Уйоа. 

Постепенно обаче Юнайтед се активизира и пренесе играта в половината на гостите. Смолинг стреля в гредата в 78-ата минута с глава, а няколко минути след това последва и червен картон на Дани Дринкуотър, който леко задържа Депай при една положение. Руни стреля опасно, но така или иначе гол не падна и двубоят завърши наравоно.  

Манчестър Юнайтед – Лестър1:1

1:0    Марсиал 8
1:1    Морган 17

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Блинд, Рохо, Карик, Фелайни (74 Ерера), Лингард (62 Мата), Руни, Марсиал, Рашфорд (82 Депай)
Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган, Хут, Фухс, Канте, Дринкуотър, Марез (88 Кинг), Шлуп (77 Олбрайтън), Оказаки (67 Грей), Уйоа