Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал разкри, че е искал да подпише двугодишен договор с "червените дяволи", но борда на директорите е настоявал контракта да бъде за три години.

Холандецът е категоричен, че ще продължи да бъде мениджър на Юнайтед и през следващия сезон, без значение какво ще се случи до края на кампанията.

64-годишният специалист е спокоен за бъдещето си и каза, че винаги е чувствал, че ще му трябва повече време за да донесе успехи на клуба.

"Знаех, че ще бъде трудно. Още преди да подпиша говорихме за това и се обединихме около мнението, че ще ми бъдат нужни три години. Иначе аз исках да подпиша за две", каза Ван Гаал.

"Пак ви казвам, клубът ме иска за три години, не аз. Подписах и ще бъда тук и през следващия сезон", продължи той.

"Всяка седмица в продължение на шест месеца ме уволнявате, но аз още съм тук. Но това е нормално, случвало ми се е във всички отбори, които съм ръководил".

"Хората трябва да направят оценка на състава, който поех и да го сравнят с отбора сега по отношение на възрастта. Има голяма разлика между това, което мислят хората на улицата и медиите. Голяма разлика. Мога само да ви кажа моя опит и не е нужно въобще да се защитавам. Аз съм реалист и говоря само с факти", каза още холандецът.

"Факт е, че миналата година завършихме четвърти, а в момента сме пети, но все още можем да завършим и трети. На 15 май ще знаем със сигурност. Факт е, че сме на финал за ФА Къп. Факт е, че играхме в Шампионската лига, а миналата година не играхме. Факт е, че и за Купата на Англия стигнахме по-далеч. Така че има много плюсове", добави той.

"Също така постигнахме рекорд по отношение на мачовете, които играем вкъщи. Като гост обаче не се представяме достатъчно добре и това е нещото, което ще опитаме да подобрим", завърши холандският тактик.