Дългоочакваната новина е факт: Манчестър Юнайтед се раздели с мениджъра си Луис ван Гаал, който изведе отбора до триумф за ФА Къп през уикенда.

Ръководството на клуба взе решение да прекрати съвместната работа с холандеца, след като той и неговият екип не успяха да класират тима за Шампионската лига.

"Бих искал да благодаря на Луис и неговия екип за отличната работа през последните две години, кулминацията на която е спечелването на рекордната 12-а титла за ФА Къп. Така той спечели купа в четвърта различна държава. Луис се държа много професионално и достойно в периода при нас. Той даде увереност на няколко млади футболисти и им позволи да покажат качествата си на най-високо ниво. Всички му пожелаваме всичко най-хубаво занапред", каза изпълнителният директор на Юнайтед Ед Уудуърд.

Ван Гаал пое "червените дяволи" през лятото на 2014 година, но двата му сезона на стадион "Олд Трафорд" могат да бъдат описани като разочароващи. През изминалата кампания отборът вкара най-малко голове в първенството за последния четвърт век. Луис имаше договор за още един сезон, но според пресата в Англия ще бъде компенсиран с 5 милиона паунда.

По всяка вероятност още утре Манчестър Юнайтед ще обяви официално и името на новия мениджър - Жозе Моуриньо.