Вече бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обяви, че е изключително горд от факта, че е водил отбора, но в същото време призна, че в него таи и разочарование.

Холандецът направи изказване след уволнението си, което бе поместено в клубната страница на "червените дяволи". 

"За мен бе голяма чест да водя великолепен отбор като Манчестър Юнайтед. След като сторих това мога да кажа, че изпълних една моя дългогодишна амбиция", заяви той.

"Освен това съм невероятно горд, че помогнах на тима да спечели за 12-и път в своята история ФА Къп. През моята кариера имах честта да спечеля 20 трофея, но триумфът с ФА Къп ще остане едно от моите най-специални постижения".

"Изключително разочарован съм обаче, че не успях да изпълня моя 3-годишен план. Вярвам обаче, че поставих основите, които ще помогнат на отбора да тръгне напред и да постига много по-големи успехи".

"Надявам се, че спечелването на ФА Къп ще даде нужната платформа върху която да се надгражда през следващия сезон и върху която отборът да си върне успехите, които тези горещи фенове желаят".

"Благодаря на собствениците и на борда на директорите за това, че ми дадоха шанс да ръководя този велик клуб. Искам да благодаря също и на невероятните фенове. Вие сте най-добрите в света!

"Задължен съм и към клубните служители, както и към треньорския щаб, който се потруди максимално по време на съвместната ни работа".