Последните новини около евентуалното назначение на Жозе Моуриньо начело на Манчестър Юнайтед са меко казано притеснителни. 

Според английското издание "Телеграф" е възникнала сериозна пречка - конфликт на интереси заради имиджовите права върху образа на треньора. До вчера португалецът изглеждаше 100 % сигурен за поста, но от днес това нещо се промени. 

Причината за това е, че специалистът има куп рекламни договори, които обаче са в остър разрез с контрактите, които има Манчестър Юнайтед с част от своите спонсори.

От Юнайтед имат мултимилионен договор с автомобилния концерн "Шевролет", който е на стойност 357 милиона паунда, докато Специалния има контракт с "Ягуар", което е конкурентна фирма. 

Освен това Жозе рекламира марката часовници "Хублот", докато един от спонсорите на отбора е "Булова" - друга много известна марка часовници.

Има и сериозен конфликт и с казино промоутърите, а всички тези пречки засега спират подписването на договора. 

Още не е ясно, дали всичко това ще спъне назначаването на Моуриньо начело на Юнайтед, но със сигурност адвокатите ще се изпотят доста, докато намерят компромисен вариант.