Английският гранд Манчестър Юнайтед официално обяви назначаването на Жозе Моуриньо.

Договорът на португалският спец е за 3 години и има опция за продължаването му за още 12 месеца. По-рано стана известно, че годишната му заплата е 12 милиона паунда. На поста той сменя уволненият преди няколко дни Луис ван Гаал.

53-годишният Моуриньо е печелил титли и купи с отбори от четири различни държави – Португалия, Англия, Италия и Испания, а освен това има и два трофея от Шампионската лига с Порто и Интер. От 2003 г. насам той е спечелил общо 22 купи с отборите си.

"Просто казано, Жозе е най-добрият треньор в момента. Той спечели много трофеи, вдъхновявайки своите футболисти да играят на най-високо ниво. Приветствам го с добре дошъл в Манчестър Юнайтед и знам, че неговият опит ще помогне на клуба да върви само напред", каза директорът Ед Уудуърд, цитиран от клубния уебсайт.

Самият Моуриньо добави: "Да бъдеш мениджър на Манчестър Юнайтед е специално. Този клуб е подкрепян по цял свят, а и аз винаги съм изпитвал влечение към "Олд Трафорд". Имам чудесни спомени от този стадион и чакам с нетърпение началото на кариерата ми тук", каза Специалния.