Новият мениджър на Манчестър Юнайтед – Жозе Моуриньо, даде първото си интервю от "Олд Трафорд".

Това стана пред клубната телевизия на "червените дяволи" и в него Специалния призова феновете да забравят последните три години, които бяха много разочароващи. Той обеща да даде всичко от себе си да върне Юнайтед там където му е мястото – на върха. и каза още, че това е гигантски клуб и се чувства подготвен за новото предизвикателство.

"Мога да кажа, че съм щастлив и горд, но истината е, че обичам работата си и нямам търпение да стане 7 юли и да изведа отбора на първа тренировка", бяха първите думи на Моуриньо. "Мисля, че това е точният момент в моята кариера. Манчестър Юнайтед е един от тези клубове, където трябва наистина да си подготвен. Той е нещо, което наричам гигантски клуб. Тези клубове са за най-добрите мениджъри. Смятам, че съм готов за това предизвикателство".

"Мога да погледна на нашия клуб от две гледни точки – едната е последните три години, а другата е историята. Предпочитам да забравя за последните три години. Предпочитам да се фокусирам върху гиганския клуб, който сега е в моите ръце".

"Това, което феновете очакват да кажа, е, че искам да побеждавам. Играчите имат нужда да чуят това, но ние наистина можем. Ще дам всичко от себе си, за да вървим в правилната посока".

"Странно е, че съм играл толкова много пъти срещу Манчестър Юнайтед с други отбори, но съм изразявал съпричастност. Бях притискан от това чувство да казвам неща, които понякога не бяха приемани добре от моите клубове. Например, когато спечелих с Реал Мадрид, казах, че по-добрият отбор е загубил. Не много хора бяха доволни от това", добави Специалния.