Шведската звезда Златан Ибрахимович ще стане футболист на Манчестър Юнайтед до края на седмицата, съобщава авторитетното английско издание BBC.

34-годишният нападател е свободен агент след раздялата с ПСЖ и се очаква да подпише за една година с "червените дяволи", където отново ще се събере с Жозе Моуруньо.

Ибра вече премахна и последната пречка за преминаването си на "Олд Трафорд", приключвайки кариерата си в националния отбор след слабото представяне на Швеция на Евро 2016. Така той няма да играе за скандинавците на Олимпиадата в Бразилия, което щеше допълнително да забави финализирането на сделката.

Интерес към звездата проявяваха още куп отбори, сред които Интер, Милан и клубове от Китай и Катар. Той ще се превърне във второто ново попълнение на Юнайтед след 22-годишния защитник Ерик Байли, който беше купен от Виляреал за 30 милиона паунда.

Пред преминаване на "Театъра на мечтите" е и атакуващият халф на Борусия Дортмунд Хенрих Мхитарян, чиято цена е 40 млн. евро. "Ситуацията сега е различна. Юнайтед направи доста по-добра оферта от първоначалната за Мхитарян", каза изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке пред "Билд".