Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов попадна сред десетте най-култови фигури, обличали екипа на английския гранд.

Класацията е дело на платформата за спортни блогове sbnations.com и по-специално на секцията, която е посветена на ''червените дяволи''.

Петото място в класацията е за българина, а попадането му в нея е доста добре аргументирано от авторите.

Така на практика Бербо не е забравен в Юнайтед и миговете му на гениалност още са помнени в клуба.

Ето и какво пишат за Бербо;

„Българинът пристигна в последния ден от летния трансферен прозорец на 2008 година след дълга сага и подсили феноменалната атака на Юнайтед, която вече включваше младия Уейн Рууни, Кристиано Роналдо и Карлос Тевес. Така се градят мечти.

По един или друг начин Димитър Бербатов не успя да отговори на очакванията, които следваха от масивната му трансферна сума от 30,75 милиона паунда. По това време това бяха много пари. И много фенове го критикуваха заради неголямата работоспособност, а някои дори го определяха като „мързелив“. Да, Берба беше доста мързелив футболист, но компенсираше онова, което му липсваше при тичането, с факта, че бе един от най-талантливите футболисти, стъпвали някога на „Олд Трафорд“.

Когато Роналдо и Тевес си тръгнаха, българинът грабна своя шанс и през сезон 2010/2011 вкара 21 гола в 42 мача, като стана голмайстор на Висшата лига.

Още повече, Бербатов даде на феновете едни от най-великите спомени като онзи хеттрик срещу Ливърпул на „Олд Трафорд“ през 2010 година или онези 5 гола срещу Блекбърн през същата година. Така той стана първият чужденец в историята на Висшата лига, който успява да вкара пет пъти в един мач.

В много моменти той можеше да бъде и по-добър за Юнайтед, но заради несравнимите си умения, неговата способност да създава неочаквана магия и фантастичния сезон 2010/2011 Бербатов има своето място в този списък.“

Пред Бербо в Топ 10 на култовите фигури, играли за Юнайтед, се оказаха единствено Жи-Сунг Парк, Ван Перси, Денис Ъруин и Оле Гунар Солскяер.