Германският полузащитник Бащиан Швайнщайгер остава със същата амбиция да играе за Манчестър Юнайтед, каквато е имал и преди, въпреки сигналите, че не попада в сметките на новия мениджър Жозе Моуриньо.

"Моята мечта е да продължа да играя за Манчестър Юнайтед, коментира Швайнщайгер, който е в Германия и даде пресконференция за медиите, но се фокусира върху лошия късмет да е преследван от контузии през миналия сезон.

"Вярвам в моето състояние. Вече говорих с Моуриньо и нямам проблеми с него. Аз знам вече и какви са неговите цели, но знам и аз какво търся и към какво се стремя. Ще видим как ще се развият нещата през септември, но нямам намерение да спипам с футбола, обясни още доскорошният германски национал.

"Футболът е възходи и падения, труден бизнес е, да го кажем. И не е просто спорт, обясни още халфът, който приключи с националния отбор след Мондиал 2014.

В сряда Германия ще играе контролна среща с Финландия и това ще бъде мач номер 121 и последен за него с националната фланелка. "Страхотни години прекарах в Бундестима. 120 мача не са шега работа, доволен е Швайни, който си тръгва след три Световни първенства и четири Европейски.