Фейенорд Ротердам удари Манчестър Юнайтед с 1:0 в скучен двубой от група "А" на Лига Европа, игран на стадион "Де Куип".

Срещата не предложи особени футболни достойнства, като двата тима действаха предимно дефанзивно. Четвърт час преди края на редовното време Юнайтед бе отправил само един точен удар и получи наказанието си.

В 79-ата минута Тони Вилхена вкара единствения гол с изстрел от движение, но записалият асистенция Николай Йоргенсен беше в положение на немаркирана засада.

Така точно 1 година след загубата си от ПСВ в Айндховен, Манчестър Юнайтед (завършил мача с едва 3 точни удара) губи в Ниската земя и остава на четвърто място в групата си, без спечелена точка. Фейенорд е на върха с три пункта, а на второто място с по една точка са Заря и Фенербахче.


Холандците стартираха много спокойно и не наложиха домакински натиск, но и не позволяваха на своя именит опонент да създава опасни атаки. Преди да изминат десетина минути игра Берхаус отправи точен удар, но Давид Де Хеа беше на мястото. Последва шут на Вилхена, но испанският страж не беше затруднен.                                                                               

Манчестър Юнайтед отправи първия си точен удар четвърт час след началния съдийски сигнал, но опитът на Пол Погба изобщо не затрудни вратаря Джоунс.

В средата на първото полувреме Рашфорд и Дармиан разиграха, топката стигна до границата на наказателното поле и там Антони Марсиал нанесе плътен изстрел от движение, но на метър от страничната греда.

Пет минути преди почивката Конголо се включи много добре отляво, залъга Дармиан и подаде по земя към Тоорнстра. Последният реши да отправи изстрел от движение, който се оказа доста неточен.

В първите секунди на второто полувреме Андер Ерера отправи силен удар от дистанция, но не успя да уцели вратата на противника. Малко след това и Погба стреля, но високо.

Десетина минути след почивката и Ел Ахмади реши да пробва късмета си, като това бе първи удар за Фейенорд през второто полувреме. Топката обаче профуча покрай левия страничен стълб. Последва неточен шут и на Вилхена.

На отсрещната врата отново Погба реши да стреля, но топката прелетя покрай лявата греда. Мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо веднага направи тройна смяна и пусна на терена Ибрахимович, Депай и Йънг.

Четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Билал финтира бранител и стреля, но не педя от дясната греда. Юнайтед отговори с остро центриране в наказателното поле, но ударът с глава на Ибрахимович мина над целта.

В 79-ата минута холандците откриха резултата. Йоргенсен получи отдясно, навлезе в наказателното поле и върна назад за Тони Вилхена, който стреля от движение в левия ъгъл. Повторенията обаче показаха, че при паса към Йоргенсен има ситуация на тънка засада.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-1P8d--3QyQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


"Червените дяволи" не успяха да осъществят желания натиск и едва в 86-ата минута Ашли Йънг отправи удар отблизо, но покрай вратата.

В 92-ата минута Златан Ибрахимович стреля мощно от пряк свободен удар, но Брад Джоунс закова кълбото в прегръдките си.

 

Фейенорд Ротердам - Манчестър Юнайтед 1:0

1:0 Тони Вилхена - 79'

 

Фейенорд Ротердам: Джоунс, Ботегин, ван дер Хййден, Карсдорп, Конголо, Ел Ахмади, Кайт, Вилхена, Берхаус (Билал - 68'), Йоргенсен, Тоорнстра

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Байи, Дармиан, Рохо, Ерера, Шнайдерлен, Погба, Мата (Йънг - 63'), Марсиал (Депай - 63'), Рашфорд (Ибрахимович - 63')