Уотфорд тресна с 3:1 Манчестър Юнайтед и записа велика победа в петия кръг на Висшата лига. Головете за "стършелите" във вратата на "червените дяволи" набутаха 1:0 Капу (33), Зунига (83) и Дийни (94-дузпа), точен за гостите бе Рашфорд (62).

Така Юнайтед продължава да затъва и записа трета поредна загуба след издънките срещу Ман Сити за първенство и Фейенорд за Лига Европа. След това поражение момчетата на Жозе Моуриньо вече изостават на цели шест точки от Сити и първото място.

Уотфорд пък продължава да е в средата на класирането. Като цяло "стършелите" надиграха именитите си гости, изиграха тактически правилно мача и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

От своя страна Юнайтед за пореден път тотално разочарова през последните седмици и записа пореден срамен резултат под ръководството на Жозе Моуриньо. 


"Стършелите" от Уотфорд започнаха много здраво мача и в първоначалните минути притиснаха гостите от Юнайтед. Домакините можеха да вкарат още в 10-ата минута, когато удар на Себастиан Прьодл профуча до гредата. Малко по-късно с пропуск се отчете и Одион Игало.

Това бяха силните моменти на Уотфорд, но така и не се стегна до попадение. Постепенно гостите живнаха, изнесоха играта в по-предни позиции и дори можеха да опънат мрежата, но Ибра пропусна. Следващите минути отново бяха за Уотфорд, но последователно Продъл и Игало изпуснаха уникални шансове.

В 17-ата минута Дийни се извиси в наказателното поле на "червените дяволи" и стреля с глава, но Де Хея спаси. Пет минути по-късно дойде и най-чистото положение за Юнайтед. Тогава Ибрахимович, Руни и Рашфорд разцъкаха майсторски, след което Ибра стреля от границата на пеналта, но до гредата.

След половин час игра Погба тресна напречната греда, но три минути по-късно домакините отвърнаха на този удар и вкараха. Бритос отне топката от Марсиал, който остана да лежи на земята, след което Янмаат намери Капу в наказателното поле и той с премерен удар направи 1:0.

Гостите скочиха на реферите и искаха нарушение на Бритос срещу Марсиал, но такова не бе отсъдено и Уотфорд дръпна в резултата. До края на полувремето "червените дяволи" натиснаха здраво, но Ибрахимович и Рашфорд пропуснаха изгодни ситуации.

Второто полувреме започна с шанс за Юнайтед, но Ашли Йънг се засуети в наказателното поле на Уотфорд и бе блокиран. Последваха спокойно минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена. След час игра Нордин Амрабат се подигра със защитата на гостите, но от чиста позиция стреля в аут.

Три минути по-късно Юнайтед изравни. Маркъс Рашфорд направи двойно с Ибрахимович, след което топката рикошира в тялото на Бехрами и се върна в Рашфорд, който отблизо опъна мрежата за 1:1. В следващите минути гостите натиснаха, но записаха пропуски чрез Златан Ибрахимович и Пол Погба.

Така се стигна до 83-ата минута, когато Уотфорд си върна преднината. Перейра бе изведен много добре отдясно, след което пусна към резервата Зунига, който стреля в далечния ъгъл и с първото си докосване в мача направи 2:1. Това обаче не бе всичко. В продължението на мача домакините си спечелиха дузпа за нарушение на Фелаини срещу Сунига и Дийни вкара от бялата точка за крайното 3:1.

Уотфорд - Манчестър Юнайтед 3:1

Голмайстори:

1:0 Капу (33)
1:1 Рашфорд (62)
2:1 Зунига (83)
3:1 Дийни (94-дузпа)

Уотфорд: Гомеш, Каткарт, Прьодъл, Бритос, Янмаат, Перейра, Бехрами, Капу, Холебас, Дийни, Игало 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Байи, Шоу, Погба, Фелаини, Рашфорд, Рууни, Марсиал, Ибрахимович