Омразата на Жозе Моуриньо към мениджъра на Арсенал Арсен Венгер е лесно доловима. Всичко започна още по време на първия престой на Специалния в Челси, когато той нарече французина "воайор".

Португалецът не спираше да се заяжда с колегата си и по време на втория си престой в Челси, а по всичко личи, че няма да спести мислите си за него и сега, когато води Манчестър Юнайтед.

Гневът на Моуриньо е достигал до такива размери, че той е искал да прибегне до физическа саморазправа покрай грозните сцени (на снимката) от октомври 2014 година, се казва в най-новата книга за живота на Жозе, откъси от която са публикувани във вестник "Дейли мейл". 

Неин автор е журналистът Робърт Бийзли, който следи отблизо живота на ибериеца. Двамата са имали много срещи и са си разменяли стотици съобщения.

"Дни след тази случка него (б.р. Моуриньо) още го държеше и той ми каза: "Господин Венгер ме критикува за трансфера на Мата в Юнайтед... Някой ден ще го намеря извън стадиона и ще му сменя физиономията".

Войната на думи прераства в бутане край тъчлинията и свиване на юмруци в мача през есента на 2014 година, когато Челси побеждава Арсенал с 2:0.

След срещата Бийзли попитал Жозе какво се е случило между него и Венгер. Ето какъв е бил отговорът на Специалния: "Той искаше червен картон и притискаше съдията в техническата зона. Казах му да се върне на мястото си и той ме изблъска. Казах му - тук тези неща ги правиш, защото знаеш, че няма как да реагирам. Но един ден ще те срещна на улицата и ще си уредим сметките там".