Жозе Моуриньо е един от най-устатите мениджъри в историята на футбола. С него почти винаги е интересно по време на мачове или брифинги. Но единственият човек, който е оставял Специалния без думи, се оказва известната актриса Дженифър Анистън. Това разкрива известният журналист Роб Бийзли, който му е близък приятел, в новата книга за Моуриньо. Случката е станала преди година по време на турне на "Челси" в САЩ.

"Тогава Жозе ми разказваше някаква шантава история в лобито на хотела в "Бевърли Хийлс". Но изведнъж нещо го накара да млъкне и ококори. Беше се появила Анистън. И след няколко минути, в които ченето на Жозе едва не падна, буквално, той ми заяви гордо: "Брат Пит е страхотен тъпанар! Дженифър Анистън - Анджелина Джоли - 1:0". А до края на деня Моуриньо не беше на себе си", разказва още журналиста.

В книгата, промотирана от "Дейли Мейл", пише още доста интересни неща от живота на Специалния. Едно от тях е нестихващата му омраза към мениджъра на "Арсенал" Арсен Венгер. Моуриньо пише в биографичната си книга, че много пъти му е бил бесен и открито му е казвал, че иска да го набие.

"Казах му - знам защо правиш всичко и защо го правиш тук, на стадиона, където не мога да ти направя нищо. Но един ден ще те намеря пред стадиона, на улицата, и ще ти размажа мутрата", признава Моуриньо. Самият Арсен отговори вчера, че дори не смята да прочете книгата. "Не ми разваляйте празника", обяви Венгер, който вчера направи 20 години начело на "Арсенал".