Скучен Манчестър Юнайтед победи Зоря Луганск минимално с 1:0 в мач от група "А" на Лига Европа, игран на стадион "Олд Трафорд".

Двата отбора изиграха рядко за наблюдаване първо полувреме, в което не отправиха нито един точен удар. Момчетата на Жозе Моуриньо имаха игрово предимство срещу приличния украински отбор, но не бяха настроили мерниците си. Маркъс Рашфорд пък нацели напречната греда.

Юнайтед откри резултата по щастлив начин в 69-ата минута чрез Златан Ибрахимович, като това беше първи точен удар за английския отбор в мача. Юнайтед завърши срещата само с два точни удара, като и вторият бе дело на шведския исполин.

Така трикратният европейски клубен шампион събра три точки и заема трето място в групата си. Зоря е четвърти с една точка.


Гостите започнаха много смело и още в самото начало Желко Любенович отправи цели два удара. Той първо нацели тялото на съперников футболист, а после би доста високо от удобна позиция в наказателното поле.

"Червените дяволи" взеха инициативата и разиграваха по двете крила, но не успяваха да стигнат до нищо съществено. Маруан Фелаини засече с глава центриране отдясно, но не уцели вратата. 

Беше изминал четвърт час игра, когато Златан Ибрахимович получи коридор и напредна, а след това отправи топовен изстрел, от който спечели само корнер след получил се рикошет.

В средата на първото полувреме Маркъс Рашфорд отправи страховит снаряд след центриране в наказателното поле, но топката разтресе напречната греда и тупна малко пред голлинията!

Хуан Мата отправи удар с глава към края на първото полувреме след силно центриране на Погба отдясно, но топката профуча над напречната греда. Последваха два опасни удара с глава на Лингард и Фелаини, но младокът стреля в тялото на защитник, а белгиецът не уцели вратата.

Зоря започна добре и второто полувреме и отново в центъра на вниманието беше Любенович. Той се опита да засече центриране отдясно на Караваев, но не осъществи контакт с кълбото. На отсрещната врата Лингард опита центриране, но право в ръцете на вратаря Шевченко.

В средата на второто полувреме влезлият като резерва за гостите Паулиньо отправи първия точен удар, но Давид Де Хеа показа, че следи случващото се на терена.

Малко след това Манчестър Юнайтед откри резултата с първия си точен удар, вкарвайки комичен гол! Появилият се малко преди това в игра Уейн Руни не успя да отправи хубав удар, но насочи топката към Златан Ибрахимович. Шведът дебнеше до гредата и пред погледа на двама бранители вкара необезпокоявано с глава отблизо.

Липартия шутира от пряк свободен удар не след дълго, но над напречната греда. В 88-ата минута Караваев отправи у,дар с глава, но в ръцете на Де Хеа.

Преди изтичането на редовното време и Ибрахимович получи възможност да стреля от фаул. Той завъртя топката майсторски покрай стената, но Шевченко улови.


Манчестър Юнайтед - Зоря Луганск 1:0

1:0 Златан Ибрахимович - 69'


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Байи, Фосу-Менса (Марсиал - 74'), Рохо, Фелаини, Погба, Мата (Йънг - 74'), Лингард (Руни - 67'), Рашфорд, Ибрахимович

Зоря Луганск: Шевченко, Сиваков, Форстър, Собол, Каменюка, Гречишкин, Чайковски (Гордиенко - 80'), Петряк, Караваев, Любенович (Липартия - 76'), Кулач (Паулиньо - 60')