Манчестър Юнайтед - Зоря Луганск, мач от група "А" на Лига Европа. Стадион "Олд Трафорд", 22.05 часа българско време.

Групата на Манчестър Юнайтед:

Вратари: Де Хеа, Ромеро
Защитници: Смолинг, Дармиан, Байи, Блинд, Фосу-Менса, Рохо, Валенсия, Шоу
Полузащитници: Карик, Фелаини, Ерера, Мата, Погба, Шнейдерлен, Йънг, Лигард, Депай
Нападатели: Руни, Ибрахимович, Рашфорд, Марсиал
Извън групата: Швайнщайгер, Мхитарян
Контузен: Джоунс

 

Прогноза на Gol.bg:

Манчестър Юнайтед излиза със самочувствие тази вечер, побеждавайки шампиона на Англия Лестър убедително с 4:1 през уикенда. В Лига Европа обаче "червените дяволи" започнаха с издънка в Ротердам и се нуждаят от задължителни три точки срещу украинския състав.

Поражението на Юнайтед срещу Фейенорд беше шестото в осем мача в Лига Европа. В тях трикратният европейски шампион има само една победа и нито една "суха" мрежа, като този турнир определено не приляга на най-успешния клуб във Висшата лига.

Зоря успя да реализира 20 попадения в 11 мача в евротурнирите, където има общо 15 изиграни двубоя. Украинците никога досега не са излизали срещу английски противник, докато манчестърци нямат загуба в шест срещи срещу отбори от Украйна, постигайки четири успеха.

В първия кръг на мачовете от групата Зоря завърши 1:1 на свой терен срещу Фенербахче, но показа добра игра и получи изравнителния гол във вратата си в последните секунди.

Манчестър Юнайтед е играл три пъти срещу украинци на своя стадион и неизменно е постигал чисти победи. Очакваме, че и тази вечер ще се случи същото.

 

Резултат: Манчестър Юнайтед - Зоря Луганск  3:0