Манчестър Юнайтед изненадващо се издъни и завърши 1:1 срещу Стоук Сити в среща от седмия кръг на английската Висша лига, състояла се на стадион "Олд Трафорд".

Момчетата на Жозе Моуриньо бяха по-добри от своя защитаващ се опонент през първото полувреме, но на два пъти вратарят Грант се представяше на висота.

В началото на второто полувреме "грънчарите" се активизираха и дори владееха топката по-дълго време, но бяха наказани от влезлите като резерви Антони Марсиал и Уейн Руни, когато французинът се разписа след подаване на опитния си съотборник.

Стоук Сити отвърна на удара в 82-ата минута, когато Джо Алън направи добавка на празна врата след като Уолтърс уцели напречната греда. Така шестият Юнайтед има едва 13 пункта, а Стоук е предпоследен със само три точки.


"Червените дяволи" можеха да открият резултата още във втората минута, когато Златан Ибрахимович получи леко вляво в наказателното поле, но на два пъти беше отказан от великолепния в тази ситуация вратар Лий Грант.

Последваха доста спокойни минути, в които и двата отбора разиграваха спокойно и изчакваха грешки на противника. Марко Арнаутович опита остро центриране в наказателното поле, но Ерик Байи действаше концентрирано.

Преди да изтече четвърт час игра Стоук създаде първата си опасна акция. Центриране отдясно позволи на Джеф Камерън да шутира от движение, но Давид Де Хеа улови топката! 

На отсрещната врата пък Пол Погба изпусна да завърши сам срещу вратаря, след като топката му беше сервирана на тепсия благодарение на комбинация между Хуан Мата, Златан Ибрахимович и Джеси Лингард!

В средата на първата част Мата пробва да превърли Грант с изкусен "падащ лист", но стражът на "грънчарите" отново реагира прекрасно, за да спаси удар и на Лингард малко по-късно. Ибрахимович засече центриране на далечната греда, но Шоукрос го блокира.

Десетина минути след почивката Стоук Сити създаде най-добрата си акция и първата опасност през втората част. Джо Алън се озова на позиция за стрелба, но би право в ръцете на Де Хеа! На отсрещната врата Погба опита нещо средно между удар и центриране, подарявайки топката на Грант. Това беше и периодът, в който Стоук беше по-активен от позаспалия си любезен домакин. 

В средата на втората част Андер Ерера отправи хубав удар по земя, но кълбото премина покрай левия страничен стълб. Същото стори и Ибрахимович, но този път топката профуча покрай дясната греда.

В 69-атата минута обаче нямаше прошка и влезлите малко по-рано Антонио Марсиал и Уейн Руни изправиха зрителите на крака. Французинът игра на двойно с опитния Уейн и завърши с прекрасен фалцов удар в горния десен ъгъл!

Голът даде импулс на Юнайтед и Грант трябваше да се намесва при изстрели на Блинд и Ибрахимович. След това обаче домакините намалиха оборотите и бяха наказни в 82-ата минута. Де Хеа спаси далечен удар, но отби в краката на Уолтърс, който уцели гредата. Джо Алън обаче се оказа най-съобразителен и направи добавка на празна врата.

Ибрахимович отново стреля към вратата на гостите, но и този път Грант успя да вземе превес в дуела си с шведския таран. В 89-ата минута Пол Погба засече центриране отдясно на Рашфорд, но уцели напречната греда!

 

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 1:1

1:0 Антонио Марсиал - 69'
1:1 Джо Алън - 82'

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Байи, Валенсия, Блинд, Погба, Ерера (Депай - 84'), Лингард (Марсиал - 67'), Мата (Руни - 67'), Рашфорд, Ибрахимович

Стоук Сити: Грант, Шоукрос, Мартинс Инди, Джонсън, Питърс, Камерън, Уилън, Алън, Шакири (Бардзли - 90'), Бони (Крауч - 77'), Арнаутович (Уолтърс - 77')