Уейн Руни трябва да бъде титуляр за Манчестър Юнайтед в понеделник, когато тимът ще гостува на Ливърпул в голямото дерби на Англия. Това твърди Гари Палистър. 

Червените дяволи взеха само 4 точки от последните си 4 мача, но се надяват да спрат местния си съперник, който е в отлична форма. 

Руни обаче е на пейката напоследък, като не е започвал титуляр от 18 септември срещу Уотфорд, а през тази седмица се оказа резерва и за Англия. Въпреки това бившият защитник на Юнайтед смята, че той би бил много полезен на отбора си на „Анфийлд“. 

„Жозе просто трябва да освободи звяра. Уейн ще бъде безкрайно мотивиран да опровергае критиците си и ако получи доверие от мениджъра ще го оправдае“ сподели Палистър. 

„Той се справи много добре с трудното положение, в което попадна, особено на пресконференцията със Саутгейт. Показа сериозна зрялост. Ако подобно нещо му се бе случило, когато бе на 23 или 24 години, тогава щеше да бъде съвсем различно. Би било глупаво да бъде отписван, защото той е твърде талантлив“ добави той. 

Бранителят има някои страхотни спомени срещу големия съперник, след като през април 1997-а вкара на два пъти за успеха на Юнайтед с 3:1 като гост, който бе решаващ за спечелването на титлата.