Легендата на Барселона Шави посъветва мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо да се концентрира върху футбола, а не да се бори с другите.

Той заяви това заради последните събития след загубата на "червените дяволи" с 0:4 от Челси. Тогава Специалния нападна Антонио Конте заради бурната му радост при последния гол в мача.

"Когато нещата за Моуриньо не се получават, той търси война, за да се опитва да махне вниманието от отбора си. Това се случи и в Реал Мадрид. Надявам се в Англия да не станем свидетели на същото", заяви Шави пред Mirror.

Моуриньо води Реал от 2010 до 2013 г. Този период беше белязан от безпрецедентно ескалиране на напрежението между "белия балет" и Барселона. В допълнение Жозе се скара с част от лидерите на мадридчани, по-специално с тогавашния капитан Икер Касияс.

Напрежението стигна връхна точка и се наложи испанските национали на Реал и Барса да обсъдят ситуацията, за да успокоят обстановката. Специалния пое Юнайтед това лято и в момента отборът се намира на 7-то място във Висшата лига с 14 т.