Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо засипа със суперлативи най-скъпия футболист на планетата Пол Погба и заяви, че френският национал може да бъде фантастичен централен защитник.

През лятото "червените дяволи" купиха 23-годишния халф от италианския шампион Ювентус за рекордните 105 милиона евро, но той още не може да разгърне пълния си потенциал на "Олд Трафорд". Според Специалния на Погба му е нужно време, докато свикне със стила на игра на Острова, въпреки че е юноша на 20-кратния шампион на Англия.

"Пол може да играе на различни позиции. Проблемът му не е в тактическата ни постройка, а от факта, че трябва да свикне с друг стил игра, да се адаптира. Това е от изключително значение за полузащитниците", каза Моуриньо в интервю за Sky Sports.

"Погба е феноменален футболист, има колосален потенциал. Той е много млад и е отлична инвестиция за клуба за следващите 7-8 години. Взехме супер играч, който е едва на 23 г. Постепенно ще свикне с отбора и ние му имаме пълно доверие".

"Пол може да стане и фантастичен централен защитник. Умее да владее и отнема топката, висок и здрав е, притежава ловкост. Може да разрушава противниковите атаки и да организира атаки на отбора си. Ще бъде умопомрачителен централен защитник", добави Моуриньо.