Манчестър Юнайтед успя да спечели голямото дерби на града срещу Манчестър Сити, след като надви "гражданите" с 1:0 в среща от 1/8-финалите на Купата на Лигата и по този начин ги детронира.

Двубоят се игра на "Олд Трафорд", а момчетата на Моуриньо заслужено стигнаха до крайния успех, след като надиграха противника в големи моменти от мача.

Единственото попадение падна в 54-ата минута и бе дело на Мата, а за гола допринесе и Ибрахимович, който даде асистенцията.

Това е шести пореден мач в който отборът на Гуардиола не познава победата и определено може да се каже, че Сити е в сериозна криза.

Преди тази среща Юнайтед имаше едва 2 победи от последните си 6 мача срещу Сити за този турнир, но сега успя да се разправи с "гражданите". 

Не може обаче да не се отбележи, че Пеп Гуардиола реши да даде шанс на играчи като Мафео и Гарсия, които рядко играят, както и на наскоро възстановения Компани, който игра през първото полувреме. 

Освен това силите на Агуеро, Гюндоган и Стърлинг бяха съхранени и те останаха резерви за началото на срещата. 


Първите минути на срещата бяха изключително интензивни и темпото на игра бе високо.

Преди да е изтекла третата минута Ихеаначо стреля опасно с глава в наказателнити поле, но не сътвори нищо кой знае колко опасно. 

В 10-ата минута Карик препъна Алекс Гарсия, но реферът не отсъди чиста дузпа в полза на "гражданите", които малко странно дори и не протестираха бурно в тази ситуация.

Въпреки доброто темпо на игра през първите 20-ина минути на терена не бе създадена нито една чиста ситуация пред двете врати.

В 22-ата минута Ибра отправи директен удар от фаул на добра позиция за директна стрелба, но топката се отби в тялото на противников играч и излезе в корнер.

След няколко минути застой все пак зрителите станаха свидетели на интересен шанс.

Удар на Ибрахимович от близка дистанция обаче прелетя над напречната греда в 37-ата минута, а малко след това домакините пропиляха и ново положение.

Малко след това пък след удар на Рашфорд противников играч блокира в последния момент топката и така на практика спаси чисто попадение.

Броени минути преди почивката и Сити създаде интересен шанс, но ударът на Ихеаначо към близката греда бе блокиран от Ерера.

Три минути след подновяването на играта Ибрахимович намери Погба на чудесна позиция, но французинът, който бе останал сам срещу вратаря, не успя да реализира.

Кабайеро отби топката с върха на пръстите си след удара на французина и топката се удари в страничнта греда. 

Натискът на домакините стана по-осезаем и последва напрежение в наказателното поле на Сити, като стражът на гостите отново трябваше да показва класа. 

В 54-ата минута Юнайтед все пак вкара и то съвсем заслужено. Ибра успя да преодолее Мафео и навлезе в наказателното поле, а след това подаде към точката на дузпата и оттам Мата бе безкомпронисен. В ситуацията имаше съмнения за нарушение на Ерера срещу Фернандо, но съдията отсече, че такова няма и като, че ли съвсем правилно. 

Няколко минути след това Ибрахимович направи фрапантен пропуск, след като се размина с топката пред малкото наказателно поле, след прекрасно центриране на Рашфорд. 

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно пред двете врати.

В 70-ата минута след брилянтна контраатака Рашфорд се опита да намери Погба в наказателното поле, но в последния момент пасът бе пресечен от противников играч. 

До края не се стигна до повече голове и резултатът остана непроменен. 

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:0
1:0 Мата 54

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рохо, Шоу, Карик, Валенсия, Мата (73 - Шнайдерлин), Блинд, Ерера, Погба, Ибрахимович, Рашфорд

Манчестър Сити: Кабайеро, Компани (46 - Коларов), Клиши, Отаменди, Мафео, Навас, Фернандо, Сане (63 - Стърлинг), Гарсия, Нолито (71 - Агуеро), Ихеаначо