Пропадането на Манчестър Юнайтед ще продължи, ако клубът не се стресне и не похарчи 2 милиарда паунда (€2,4 милиарда) за пълно обновяване на състава си. 

Оценката е на ирландския футболен специалист Иймън Данфи, който се прочу като съавтор на скандалната автобиография на легендарния Рой Кийн.

През лятото Червените дяволи счупиха световния трансферен рекорд с платените на Юве €105 млн. за Пол Погба, но досега французинът е пълна дупка. И смяната на мениджъра Ван Гаал с именития Жозе Моуриньо не помогна за спирането на затъването на Юнайтед. 

След 9 кръга отборът е седми с 14 т., с 6 по-малко от челното трио Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул. Иймън Данфи е категоричен, че пропадането ще продължи, ако не се вземат спешни мерки. 

"Хората, които управляват Манчестър Юнайтед, са виновните за сегашното положение", заяви Данфи пред ирландското радио, цитиран от "7 дни спорт". 

"Те трябва да започнат да градят от нулата, но досега никой не смее да се захване с този основен проблем. Всички чакат нещата да се оправят бързо. На Дейвид Мойс му дадоха 7 месеца и никакъв бюджет, после взеха Луис ван Гаал, от когото очакваха бързи резултати."

"Дадоха му малко пари, но той ги профука напразно. Сега дойде Моуриньо. Пръснаха 100 милиона паунда (€105 млн.) за Пол Погба, плюс още 35 милиона за Ерик Байи. Но всички си затварят очите за това, къде се намира клубът - неговото непрекъснато пропадане не може да бъде спряно със силите на един треньор, освен ако не му предоставят 2 милиарда за селекция", добави Данфи.