Манчестър Юнайтед тресна с 3:1 Суонзи на "Либърти Стейдиъм" и сложи край на негативната си серия в последно време.

Със спечелените три точки Юнайтед се изкачи до шеста позиция в класирането с 18 пункта, но на цели осем зад Ливърпул и първата позиция. Суонзи пък продължава да е на дъното на Висшата лига с едва пет точки.

Два гола за гостите мушна Златан Ибрахимович (21 и 33), един добави Пол Погба (15). Почетното попадение за домакините вкара Майк Ван дер Хоорн (69).

Така Ибра счупи каръка, тъй като нямаше попадение от 10-и септември. Жозе Моуриньо пък взе глътка въздух, след като преди тази среща португалецът изживяваше кошмарно начало на престоя си на „Олд Трафорд“. 


Юнайтед започна лудо мача и още в началото разнебити домакините. Гостите можеха да вкарат още във втората минута, но тоава Уейн Руни пропусна да вкара.

"Червените дяволи" продължиха да доминират и логично забиха гол в 15-ата минута, когато точен бе милионната покупка на отбора Пол Погба. Последва пропуск на Маруан Фелайни.

В 21-ата минута Юнайтед заби второ попадение. Тогава Уейн Руни намери Ибра и той опъна мрежата за 0:2. Това обаме не бе всичко в това лудо първо полувреме.

В 33-ата минута отново Руни намери Ибра и той опъна мрежата на "лебедите" за 0:3. Невероятни минути за гостите, които направиха най-силните си минути от началото на сезона. Три минути по-късно Уейн Руни се освободи и стреля мощно от границата на пеналта, но в аут. 

Постепенно темпото на игра падна и дори към края на полувремето Суонзи можеше да върне един гол, но Гилфи Сигурдсон прати топката до гредата. Секунди преди почивката с пропуск се отчете за Юнайтед и Матео Дармиан.

Втората част започна твърде спокойно и срещата определено се доиграваше. В 54-ата минута Маруан Фелайни се освободи технично и стреля, но бе блокиран от защитник на Суонзи.

Последваха минути, в които топката основно се разиграваше в средата на терена, без каквито и да било сериозни положения. След час Джеферсон Монтеро се освободи от защитата на Юнайтед, но шутира над вратата. Малко по-късно с пропуск се отчете и Анхел Ранхел.

Така се стигна до 69-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон асистира на Майк Ван дер Хоорн и той с глава опъна мрежата на Юнайтед за 1:3. В 78-ата минута Хуан Мата навърза отбраната на "лебедите", но по диагонала стреля в аут.

До края не се случи нищо интересно и Юнайтед заслужено си взе победата и трите точки.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OscFJu7miRM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Суонзи - Манчестър Юнайтед 1:3

Голмайстори:

0:1 Пол Погба (15)
0:2 Златан Ибрахимович (21)
0:3 Златан Ибрахимович (33)
1:3 Майк Ван дер Хоорн (69)

Суонзи: ФАБИАНСКИ, АНХЕЛ РАНХЕЛ, МАЙК ВАН ДЕР ХООРН, АЛФИ МОУСЪН, СТЕФАН КИНГСЛИ, УЕЙН РАУТЛИДЖ, ЛЕОН БРИТЪН, СУНГ ЮЕНГ КИ, СИГУРДСОН, БОРХА, ФЕРНАНДО ЙОРЕНТЕ

Манчестър Юнайтед: ДЕ ХЕА, ДАРМИАН, ФИЛ ДЖОУНС, МАЙКЪЛ КАРИК, МАРКОС РОХО, ФЕЛАЙНИ, ПОГБА, МАТА, РУНИ, АШЛИ ЙЪНГ, ИБРАХИМОВИЧ