Манчестър Юнайтед успя да врътне реми 1:1 при тежкото си гостуване на Евертън насред "Гудисън Парк".

Това стана в среща от 14-ия кръг на английската Висша лига в която гостите демонстрираха страхотен характер и много малко не им достигна за крайния успех.

Първото попадение в мача бе дело на Ибрахимович, който реализира в 42-ата минута и даде аванс на тима си, но в 88-ата минута Бейнс бе точен от спорна дузпа за нарушение на резервата Фелаини. Така домакините изравниха. 

В този сблъсък мениджърът на гостите Жозе Моуриньо реши да заложи на Антони Марсиал и Хенрих Мхитарян, които доскоро пренебрегваше, в титулярния състав.

Именно французинът асистира на Златан за гола. Уейн Руни, който е юноша на домакините, пък пропусна срещата заради наказание.

След този мач "червените дяволи" са 6-и в класирането с 21 точки, докато техният противник в 8-и с 20 точки.

 Не може да не се отбележи поведението на Златан Ибрахимович, който ритна без топка в лицето Шеймъс Коулман и заради тази своя проявя, която не бе забелязана от официалните лица, той със сигурност ще отнесе наказание от ФА.


Срещата започна активно за гостите и още в 7-ата минута Погба пробва силна тупалка от около 20 метра, която обаче не успя да намери целта.

През следващите минути темпото на игра бе доста високо, но чистите ситуации пред двете врати липсваха. 

В 18-ата минута "карамелите" стигнаха до два добри шанса след едно изпълнение на фаул. При първата ситуация Уилямс не успя да направи добър контакт с главата си, а при втората и Клевърли като цяло разочарова с докосването си.

Точно половин час след началото на мача гостите получиха фаул от 30 метра, а зад топката застана Ибрахимович, но неговият удар срещна право стената.

След няколко доста добри атаки обаче все пак гостите стигнаха до попадение, което бе изключително.

В 42-ата минута Ибрахимович успя да реализира и да даде аванс на тима си в резултата. Toй вкара изключително попадение, което ще остане в историята.

Марсиал го намери с много добро подаване и шведът прехвърли елегантно излезлия да го пресрещне вратар, а топката се удари първо в напречната греда, а след това и в страничната, преди да влезе във вратата. 

Малко след почивката Де Хеа спаси по страхотен начин топката след прекрасен удар на Миралас от близка дистанция, а това бе и най-опасното положение за домакините от началото. 

Погба също пробва късмета си, но за гостите. Ударът му обаче мина много близо покрай целта 

Все пак гостите продължиха да натискат и в 61-ата минута Ерера нацели гредата от една добра ситуация, а през следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно.

Десет минути след това силен удар на Лукаку промени траекторията си на няколко пъти и това затрудни Де Хеа. 

В 87-ата минута реферът отсъди много спорна дузпа за домакините. Идриса Гей падна в наказателното поле след съвсем леко съприкосновение с Фелаини и в крайна сметка съдията бе безкомпромисен. Минута след това Бейнс реализира от наказателния удар. 

До края резултатът се запази. 

ЕВЕРТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
0:1 Ибрахимович 42
1:1 Бейнс 88

ЕВЕРТЪН: Стекеленбург, Бейнс, Коулман (76 - Холгейт), Уилямс, Фюнес Мори, Бари, Клевърли (65 - Kлевърли), Боласие (68 - Валенсия), Гай, Миралас, Лукаку

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан, Рохо, Джоунс, Карик, Валенсия, Мхитарян, Ерера, Погба, Ибрахимович, Марсиал (83 - Рашфорд)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8LZhqj_C0UE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>