Не за първи път през този сезон Жозе Моуриньо напуска стадиона с огорчение, след като е видял надмощието на Манчестър Юнайтед през по-голямата част от срещата, но накрая и пропуснатата победа. Снощи това се повтори при 1:1 с Евертън, а на пресконференцията той добави, че не може да направи нищо повече, за да промени късмета на Юнайтед. В момента Червените дяволи са на 6-о място във Висшата лига.

А достатъчно раздразнителен, Моуриньо отново започна със словесните контраатаки. На въпрос дали действително не е имало нарушение на Маруан Фелайни срещу Идриса Гай, донесло дузпа за карамелите и гол в 89-ата минута, той отговори: Аз не виждам нарушение.

След това той добави, че гостите са опитали да спрат неговия тим с фаулове, повечето прекалено груби, а също така и да убият темпото на играта. Въпросният Фелайни влезе само 4 минути по-рано като смяна на мястото на Хенрих Мхитарян, което предизвика въпрос от журналист защо е пуснал белгиеца при резултат 1:0 за неговия отбор. Моуриньо го сряза моментално с отговора: "Мисля, че знам много повече за футбола от тебе - защото отговорът е очевиден. Когато имате футболист, който е висок два метра, нормално е да го пуснеш и да играе пред защитата".

Също така той отказа да отговори защо Юнайтед има вече шест мача без победа: "Това беше пореден мач с много добро представяне. Не взехме обаче резултатът, който заслужавахме. Когато играеш добре, но резултатите не идват, няма какво повече да свършиш. Но вие журналистите сте в правото си да взимате решения. Когато моите отбори играят прагматичен футбол и печелим мачовете си, вие казвате, че не е правилно и не е красиво".

"А когато играят много, много, много добър футбол, ме питате защо няма резултати. В този момент във Висшата лига има отбори, които имат резултати, но се защитават с 11 играча и чакат само празни пространства, за да правят контраатаки. А вие ги наричате феноменални и прекрасни. Така че вие си вземате решенията какво да пишете, обвини за пореден път журналистите португалският специалист.