Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович, известен с високата оценка за себе си, заяви, че е победил английския футбол само за три месеца.

Шведският таран реализира 18 гола в първите си 28 мача за "червените дяволи" във всички турнири и изостава само с един спрямо Диего Коста на върха в голмайсторската листа във Висшата лига.

"Не преследвам никого. Преследвам само едно нещо - титлата във Висшата лига. Това е целта ми. Индивидуалните успехи са част от постигането на голяма цел", заяви 35-годишният нападател.

"Ако колективът се справя добре, тогава и индивидуалностите ще се справят добре. Опитвам се да помогна на тима като правя това, в което съм най-добър - да бележа голове, да играя добре и да създавам шансове за съотборниците ми. Докато имам сили да правя това, ще бъда полезен на отбора", добави той.

"Нямам никакви индивидуални цели, защото показах какво мога за три месеца в Англия. Победих английския футбол и това ми отне три месеца", добави нескромно шведът.

"Мисля, че през последния месец и половина се движим на правилния път. Разликата е все още голяма, но чакаме грешките на нашите противници. Те трябва да знаят, че ние ще направим живота им труден", завърши Ибрахимович.