Ливърпул прекъсна перфектната серия на Манчестър Юнайтед от 9 поредни победи във всички турнири, след като врътна реми 1:1 в дербито на 21-ия кръг във Висшата лига, което се игра на 'Олд Трафорд'.

Първото попадение падна от дузпа в 27-ата минута, която бе свирена за игра с ръка на Пол Погба в наказателното поле. Tя бе реализирана от Милнър. Франузинът на практика почти провали тима си. Ибра пък спаси тима си от загуба в 84-ата минута. 

Домакините имаха много силни моменти по време на срещата, но така и нямаха късмет да стигнат до успеха в този мач. 

Това бе и 50-ата среща на ниво Висша лига между тези два тима.

След този мач Ливърпул е 3-и с актив от 45 точки, като тимът е на 7 пункта от лидера Челси, докато Юнайтед е 6-и с актив от 40 пункта.


Началото на срещата не бе особено интересно. Гостите обаче сякаш се чувстваха комфортно през първите минути.

Първото по-добро положение бе за домакините, но Ибрахимович не успя да засече добре центриране на Марсиал на далечната греда и в крайна сметка топката излезе в аут.

В 18-ата минута пред Погба пък се откри отличен шанс за откриване на резултата. Той бе изведен на позиция сам срещу вратаря, но ударът му премина само на сантиметри покрай страничната греда, а това бе и най-доброто положение от началото на срещата.

В 26-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Погба игра с ръка при борбата за висока топка и реферът бе безкомпромисен, като посочи 'бялата точка'. Зад топката застана Милнър, който откри резултата. 

В 33-ата минута Ибра отправи фантастичен удар от фаул около дъгата, но Миньоле с феноменален рефлекс успя да извади топката. 

Пет минути преди почивката Мхитарян излезе на страхотна позиция сам срещу вратаря, но Миньоле направи ново фантастично спасяване, но и арменецът носеше вина за пропуска си, тъй като се забави с удара и ъгълът му стана прекалено къс.

Моурино реагира на почивката и пусна в игра Руни, а минути след подновяването на играта пък Ориги пропусна шанс за гостите.

Той отправи удар към далечната греда при който обаче се стигна до рикошет и в крайна сметка Юнайтед получи само корнер. 

В 54-ата минута Мхитарян излезе сам срещу вратарая и потърси Марсиал, който опита да отиграе топката с пета, но вместо това се размина с него. Това бе отличен шанс за домакините.

Седем минути след това Фирмино можеше да убие интригата в срещата, след като излезе на прекрасна позиция сам срещу Де Хеа, но ударът му бе спасен от испанеца.

Гостите продължиха с опасните ситуации и в 66-ата минута Лалана пробва също късмета си, но ударът му бе прекалено лек. 

Руни отправи страховит удар в 80-ата минута и бе на косъм да вкара така желания рекорден гол, но пък ударът му бе спасен. 

Юнайтед обаче успя да изравни в 84-ата минута след гол с глава на Ибрахимович. Първоначално топката попадна в страничната греда след удар на негов съотборник, но след това кълбото достигна до шведа, който бе точен.

До края нямаше повече голове. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 1:1
0:1 Милнър 27
1:1 Ибрахимович 84

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД; Де Хеа, Дармиан, Рохо, Джоунс, Карик (46 - Руни), Валенсия, Мхитарян, Ерера, Погба, Ибрахимович, Марсиал (65 - Мата)

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клаван, Ловрен, Милнър, Вайналдум, Лалана, Хендерсън, Джан, Арнолд, Фирмино, Ориги (61 - Коутиньо)