Манчестър Юнайтед спечели Купата на Лигата, след като надви на финала Саутхямптън с 3:2.

Срещата се игра на "Уембли" и бе изключително динамична.

Ибрахимович се превърна в герой за тима си, след като вкара две попадения. Първоначално гол на Габиадини бе отменен заради засада, каквато нямаше, но в 19-ата минута шведът се разписа.

В 38-ата минута Лингард удвои аванса на своите, но Маноло реализира два гола, за да възстанови ремито. Той бе точен в 45-ата и 48-ата минути. "Светците" нацелиха и греда, което им попречи да направят обрата пълен, но в 86-ата минута бяха попарени от Ибра Кадабра, който вкара победен гол за своите.

Трофеят от Купата на Лигата е 5-и по рода си за Юнайтед, а освен това Моуриньо спечели 3 от 3 финала на "Уембли" до момента.



Отборът на Моуриньо започна срещата малко по-активно и само след няколко игрови минути Погба пробва мерника си, но Форстър успя да блокира отправения от французина удар.

Постепенно обаче Саутхямптън демонстрира също активизация и стигна до попадение чрез Габиадини, но голът бе отменен по скандален начин заради несъществуваща засада. На повторенията се видя, че италианецът е на чиста позиция.

Това обаче нямаше значение за Юнайтед, тъй като в 19-ата минута Ибрахимович откри резултата. Шведът вдигна "Уембли" на крака, след като вкара гол директно от пряк свободен удар. Това бе и негов гол номер 25 през сезона.

Последваха страхотни изяви на Де Хеа, който отрази удари на Уорд-Прауз и Тадич. 

И макар "светците" да действаха по-добре в минутите след гола, те получиха и второ попадение в 38-ата минута.

Рохо намери Лингард на границата на наказателното поле и последният отправи удар до гредата, който влетя в противниковата врата.

Минути след втория гол на Юнайтед Стивънс от състава на противника направи много грубо нарушение, но реферът му показа само жълт картон. 

В добавеното време на първото полувреме Габиадини върна един гол за "светците", след като засече на близката греда центриране по земя на Уорд-Прауз. 

Второто полувреме започна брилянтно за Саутхямптън и се наложи Де Хеа да спасява много хубав удар на Редмънд като за начало.

В 48-ата минута Габиадини вкара отново попадение и изравни. След изпълнение на корнер топката достигна до него и той от близка дистанция я прати във вратата. 

В 63-ата минута Саутхямптън бе на косъм от пълен обрат, но гредата спаси Юнайтед от нов гол след удар с глава на Ромеу. 

Десетина минути след това Лингард направи сериозен пропуск, след като получи топката на удобна позиция в наказателното поле, но я прати високо над вратата. Веднага след това той бе заменен.

Удар на Редмънд в 80-ата минута пък мина застрашително покрай вратата на Де Хеа. Малко след това удар от близък ъгъл на Рашфорд бе спасен с мъка от Форстър. 

Саутхямптън изпусна два много чисти шанса след това, а в 87-ата минута Ерера качи топката право на главата на Ибрахимович, който с глава нокаутира противника и донесе трофея на тима си.

MAНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - САУТХЯМПТЪН 3:2
1:0 Ибрахимович 19
2:0 Лингард 38
2:1 Габиадини 45+1
2:2 Габиадини 48
3:2 Ибрахимович 86

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рохо, Смолинг, Бейи, Валенсия, Мата (46 - Карик), Ерера, Погба, Лингард (77 - Рашфорд), Ибрахимович, Марсиал

Саутхямптън: Форстър, Йошида, Бертранд, Соареш, Стивънс, Дейвис, Тадич (76 - Буфал), Ромеу, Редмънд, Уорд-Прауз, Габиадини (85 - Лонг)