Манчестър Юнайтед врътна реми 1:1 срещу руския Ростов при визитата си в първата 1/8-финална среща от Лига Европа между двата тима.

Жозе Моуриньо заложи на силен състав в който личаха имената на Ибрахимович и Погба, а шведът дори асистира за попадението на Мхитарян с което тимът откри резултата в 35-ата минута.

Домакините от своя страна демонстрираха твърд футбол и затрудниха изключително много именития си съперник.

Те стигнаха до изравнително попадение чрез Букхаров в 53-ата минута. Резултатът от днешната среща е благоприятен за Юнайтед, чийто тим ще бъде абсолютен фаворит на реванша.

Интересно е да се припомни, че преди мача Моуриньо разкритикува остро терена на домакините и обяви мнение, че според него той не е изобщо годен за игра на мач от толкова силен турнир. 


Срещата започна с добро темпо, но гостите имаха сериозни трудности да стигат до противниковата врата. Все пак в 7-ата минута след изпълнение на фаул Блинд насочи топката към Медведев, който се намеси без проблеми.

През следващите минути обаче мачът премина доста скучновато и играта се водеше предимно в средата на терена, а футболистите на английския тим трудно успяваха да си подадат повече от 3 точни паса. 

В 35-ата минита при най-добрата атака на Юнайтед от началото на мача гостите стигнаха до попадение. Фелаини видя прекрасно Ибрахимович в близост до аутлинията, а след това намери с много прецизен пас Мхитарян в малкото наказателно поле. Арменецът пък не сбърка от идеалната ситуация и реализира.

Малко след това Нобоа отправи хубав удар, който обаче попадна право в ръцете на Ромеро, който без проблеми улови топката.

Второто полувреме започна добре за домакините и в 53-ата минута те стигнаха до изравнително попадение във вратата на противника. 

Калачев намери с прекрасно извеждащо подаване Букхаров сам срещу вратаря и последният овладя топката и от близка дистанция не сгреши.

Десетина минути след попадението Ростов можеше да стигне и до пълен обрат, но силният удар на Ерохин от 20-ина метра профуча покрай страничната греда.

В 70-ата минута и Навас стигна до добър шанс за домакините, но ударът му премина над напречната греда.ан 

В 88-ата минута Гаткан можеше да се превърне в герой за Ростов, но ударът му бе спасен от Ромеро.

До самия край нямаше повече голове и резултатът се запази. 

РОСТОВ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
0:1 Мхитарян 35
1:1 Букхаров 53

РОСТОВ: Медведев, Навас, Кудряшов, Гранат (18 - Терентиев), Мевля, Нобоа, Ерохин, Гатчан, Калачев, Букхаров, Полоз

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Рохо, Смолинг, Джоунс, Йънг, Фелаини, Мхитарян (67 - Марсиал0, Блинд, Ерера, Погба, Ибрахимович