Манчестър Юнайтед постигна минималната победа 1:0 над Ростов продължава на четвъртфиналите в Лига Европа. "Червените дяволи" имаха пълно превъзходство през целия двубой на "Олд Трафорд", но направиха доста сериозни пропуски, а пък Златан Ибрахимович удари греда.

Все пак в 71-ата минута Хуан Мата донесе успеха и така с общ резултат 2:1 Юнайтед се класира в следващата фаза на турнира. Лошата новина за мениджъра Жозе Моуриньо е, че малко след почивката Пол Погба бе сменен принудително заради травма и сега тепърва се очаква диагнозата. Освен него с контузия напусна и холандецът Дейли Блинд.


Още от самото начало на мача пред вратата на руснаците закипя. В 5-ата минута след центриране от корнер Маркос Рохо стреля с глава, но вратарят Никита Медведев изби топката под гредата. След това Ибрахимович опита добавка от малък ъгъл, но бе блокиран в последния момент.

Ростов се бранеше храбро с почти целия си отбор при набезите на "червените дяволи" и рядко стигаше в половината на съперника, камо ли да създаде опасност за скучаещия на вратата Серхио Ромеро.

В 29-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като вратарят Медведев изблъска в гръб Хенрик Мхитарян в малкия пеналт, преди да боксира топката. Реферът от Литва Мазейка обаче подмина ситуацията и пусна сериозна аванта на Ростов.

При следващата атака Мата изведе зад руската отбрана Мхитарян, който опита да прехвърли излезлия напред Медведев, но не уцели вратата. Малко след това бърза атака на Юнайтед завърши с пробив и мощен изстрел отляво по диагонала на Ибрахимович, който разтресе лявата греда.

"Червените дяволи" тотално доминираха на терена, като владеенето на топката беше 76% на 24% в тяхна полза, но липсваше точния завършващ удар.

В самия край на полувремето Ерохин отправи първия удар по посока на английската врата, но топката прелетя далеч встрани. При ответната атака Погба получи удобна топка на дъгата и шутира фронтално, вратарят Медведев с хубав плонж успя да спаси.  

В началото на второто полувреме Юнайтед получи тежък удар. 100-милионният Пол Погба получи разтежение и трябваше да напусне принудително терена, а на негово място в игра се появи Маруан Фелайни.

Липсата на френският национал обаче не промени особено събитията на терена - домакините продължиха да нападат в търсене на гол, а гостите се защитаваха с дълбоко в своята половина, макар че нулевото равенство не ги устройваше.

В 54-ата минута все пак на Серхио Ромеро му излезе работа, след като Сердар Азмун отправи коварен удар и се наложи аржентинският страж да избива в корнер. Малко след това Ибрахимович надскочи пазача си в наказателното поле и стреля с глава, но над напречната греда.

След час игра  левият халфбек на "червените дяволи" Дейли Блинд също се контузи и бе заменен от Фил Джоунс. В 71-ата минута бетонът на Ростов най-накрая се срути.

Руснаците сбъркаха в изнасянето и след бърза контраатака Мхитарян пусна остра топка в наказателното поле, където Ибрахимович брилянтно я продължи с пета за Мата, който отблизо опъна мрежата за 1:0.

В 79-ата Ростов без малко да смълчи "Олд Трафорд", след като резервата Бухаров стреля с глава и Ромеро едва изби коварната топка в корнер. В 95-ата минута Кристиан Нобоа от фаул за малко да прати мача в продължения с изравнителен гол, но Ромеро отрази фалцовия му удар. В крайна сметка Юнайтед не изпусна победата и си подпечата класиране на четвъртфиналите.

Манчестър Юнайтед - Ростов 1:0

1:0 Мата 71

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Байи, Смолинг, Рохо, Валенсия, Ерера, Погба (48 - Фелайни), Блинд (64 - Джоунс), Мата, Мхитарян, Ибрахимович

Ростов: Медведев, Байрамян (81 - Киреев), Мевля, Навас, Кудряшов, Терентжев, Нобоа, Препелица, Ерохин, Азмун (62 - Бухаров), Полоз

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/lv4YQ1M-8xE?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>