Мениджърът на Евертън Роналд Куман заяви, че Морган Шнайдерлин и Аарън Ленън ще пропуснат предстоящото гостуване на тима на Манчестър Юнайтед.

Двамата играчи на "карамелите" пропуснаха съботното дерби с Ливърпул и няма да бъдат готови и за визитата на "Олд Трафорд" във вторник. Все пак Куман се надява, че френският национал Шнайдерлин ще бъде готов за мача с Лестър в неделя.

"Групата за мача ни е същата като тази за двубоя с Ливърпул. Морган се справя много добре и мисля, че ще бъде готов за неделния мач, но за утре няма шанс. При Ленън ситуацията е сходна и той няма да бъде част от състава утре", каза холандският специалист.

Куман няма да може да се ползва и от услугите на трайно контузените Джеймс МакКарти, Шеймъс Коулман, Яник Боласие и Рамиро Фунес Мори.

В тяхно отсъствие Куман обяви, че ще продължи да разчита на по-младите играчи в отбора, включително и на таланти от академията на клуба.

"Най-добрият начин да натрупаш опит е като играеш. Аз съм мениджър, който не се страхува да даде път на младите, защото те са бъдещето на нашия клуб", добави Куман.