Жозе Моуриньо обясни защо не разчита на Люк Шоу и по всичко изглежда, че защитникът няма бъдеще в Манчестър Юнайтед. 

Футболистът записа само 2 участия за Червените дяволи през последните 4 месеца, а в събота дори не бе в групата в мача с Уест Бромич. 

Вярно е, че той трябваше да се справя и със серия от контузии, включително и със зверско счупване на крака, но след като вместо него през уикенда на пейката бе Матю Уитлок, нещата не изглеждат добре за Шоу. 

„За него е трудно дори да бъде сред резервите, защото просто не бих могъл да го сравня с Ашли Йънг, Матио Дармиан или Дейли Блинд. Няма как да сравня начина му на тренировки и отдадеността му, концентрацията и амбицията с тази на останалите. Той просто е твърде назад в това отношение“ заяви Моуриньо. 

Специалния се ядоса на Шоу преди месец, когато при последното му участие срещу Борнемут, го видя да разговаря със съперник на почивката. Оттогава двамата са в лоши отношения, но така или иначе изглежда, че босът не е доволен от младоците. 

„Непрекъснато давам шансове. Опитвам, давам им възможност да играят, да се развиват, защото имат талант. Добре, нека а опитаме, да имат още един шанс. Да не бъдат под напрежение, да продължаваме. Нищо повече от това не мога да направя“ изтъкна той.