Манчестър Юнайтед направи крачка към класирането на 1/2-финалите на Лига Европа, след като врътна реми 1:1 срещу Андерлехт при визитата си. 

Това стана в първа среща от 1/4-финалите на втория по сила европейски турнир.

Първото попадение в мача бе дело на Мхитарян в 37-ата минута, а домакините стигнаха до изравнителен гол почти в самия край на мача - в 86-ата минута чрез Дендонкер.

Така на практика гостите изпуснаха много нелепо успеха днес. 
 


Срещата започна добре за домакините и още във 2-ата минута топката попадна в краката на Бруно, който бе на добра позиция, но той така и не успя да отправи адекватен удар. 

През следващите минути белгийците действаха добре и в 6-ата минута грешка на Ромеро едва не коства гол във вратата на Юнайтед, но за щастие не се стигна до попадение.

В 10-ата минута домакините бяха на косъм от откриване на резултата, но Телин не успя да засече една летяща право към него топка във вратата на гостите.

През следващите минути Телин пропусна два шанса за домакините, но след това Юнайтед пое контрола в своя полза.

В 18-ата минута Лингард разтресе гредата от няколко метра и пропиля страхотен голов шанс.

Няколко минути след това Мбоджи се справи страхотно с  Рашфорд и му отне топката, след като англичанинът излизаше сам срещу вратаря в тази ситуация, но в крайна сметка това бе осуетено. 

Гостите все пак стигнаха до попадение чрез Мхитарян в 36-ата минута. Удар на Рашфорд около точката на дузпата бе избит от противниковия вратар, но арменецът бе точен при добавката. 

До почивката нямаше повече голове, но броени минути след подновяването на играта Валенсия на два пъти се намеси решаващо в защитен план и блокира противникови удари. 

В 55-ата минута Мхитарян почти удвои, но ударът му от воле, от наказателното поле, премина на сантиметри от гредата. 

Малко след това Обрадович направи сериозен пропуск, след като стреля от точката на дузпата, но загуби равновестие и съвсем логично ударът му не се получи. 

В 77-ата минута Станчиу бе на косъм да изравни, след като една топка бе насочена към него и се виждаше как ще я вкара във вратата, но Карик се намеси в последния момент. 

Малко преди края Рубен направи страхотно спасяване след удар на Погба, а гостите бяха неприятно шокирани от Дендонкер в 86-ата минута, след като той вкара изравнителен гол. Той засече с глава страхотно центриране на Обрадович и реализира. 

АНДЕРЛЕХТ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
0:1 Мхитарян 36
1:1 Дендонкер 86

Андерлехт: Рубен, Обрадович, Нютинк, Мбоджи, Апиа, Станчиу, Бруно (58 - Чипчиу), Дендонкер, Тилеманс, Телин (75 - Теодорчук), Ачемпонг

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Дармиан, Рохо, Бейи, Карик, Валенсия, Мхитарян, Погба, Лингард (63 - Марсиал), Ибрахимович, Рашфорд (75 - Фелаини)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qfubJ8tzLS0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LKqIRs2gNhI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>