Жозе Моуриньо очаквано критикува нападението на Манчестър Юнайтед, след като снощи тимът стигна до 14-ото си равенство през сезона – 1:1 срещу Андерлехт. 

Червените дяволи поведоха и имаха и други възможности да вкарат, но ги пропуснаха и в края дори не успяха да спечелят, което ядоса португалеца. 

„Резултатът е позитивен, тъй като имаме предимство за реванша у дома, което е хубаво. Определено обаче смятам, че трябваше да постигнем повече. Можем обаче да се сърдим само на себе си, защото след почивката трябваше да изиграем един лесен двубой, но в атака действахме твърде отпуснато и мудно“ заяви Жозе. 

„Губехме топката твърде често, взимахме грешни решения и това спираше атаките ни, лоши докосвания до топката и дадохме възможност на съперника да напада. Хубаво е, че защитниците бяха на ниво. Ако обаче аз бях защитник със сигурност щях да съм ядосан на нападателите, тъй като те трябваше да „убият“ мача, а не го направиха“ добави той. 

„От дефанзивна гледна точка всичко бе наред и Мхитарян и Рашфорд свършиха работата си. Не става дума обаче за пропуснатите положения, които не бяха много, а за тези т. нар. половинчати ситуации, при които се взимаха грешни решения. Така за пореден път през сезона се получава едно и също – имаме положения, но не можем да вкараме“ каза още Моуриньо.