Аржентинският вратар Серхио Ромеро се надява да успее да измести испанеца Давид де Хеа от титулярното му място в състава на Манчестър Юнайтед. Ромеро, който има 13 мача за "червените дяволи" през този сезон, заяви това преди тазвечершния мач на тима с Андерлехт от четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Винаги се надяваш да бъдеш номер едно и работиш за това всяка седмица. Да дойда в Манчестър Юнайтед бе чудесна възможност и голямо предизвикателство. Опитвам се да давам всичко от себе си във всяка една тренировка и да покажа на мениджъра, че съм готов и ако се наложи да застана под рамката на вратата, той може да разчита на добрата ми форма, увереността ми, способностите ми и на това, че няма да го разочаровам с представянето си", заяви 30-годишният аржентински национал.

Самият Моуриньо потвърди, че Ромеро ще получи шанса да бъде титуляр срещу Андерлехт, но добави, че това не означава, че той ще пази и в евентуалните останали мачове на "червените дяволи" в Лига Европа.

"Приоритетно за Давид (де Хеа) е да пази във Висшата лига, но аз не харесвам пълното разделяне между първенството и останалите турнири. Не мога да кажа, че този мач със сигурност е за единия вратар, а онза - за другия. Истината е, че Серхио се представя много стабилно, достатъчно опитен е и играе много добре", обясни Моуриньо.

Манчестър Юнайтед със сигурност ще се класира за полуфиналите в Лига Европа, ако не допусне гол в реванша срещу Андерлехт по-късно днес. Първата среща преди седмица в Белгия завърши наравно 1:1, а голът на чужд терен дава предимство на английския тим.