Манчестър Юнайтед успя да се класира за 1/2-финалите на Лига Европа, след като надви белгийския Андерлехт с 2:1, след продължения, в среща-реванш от 1/4-финалите на турнира, която се игра на "Олд Трафорд". 

В редовното време срещата завърши при равенство 1:1, като домакините първи стигнаха до попадение след гол на Мхитарян в 10-ата минута, но гостуващият тим изравни в 32-ата. 

Победното попадение при продълженията бе дело на Рашфорд в 107-ата минута и така той се превърна в герой за тима си и го доближи само на две срещи от големия финал. Общият резултат в полза на Юнайтед след двата мача е 3:2. 

По време на минутите до края на редовното време Юнайтед пропусна няколко отлични шанса да стигне отново до аванс, но ги пропиля с лекота. Все пак обаче успя да стигне до своето. 


Срещата започна с изненадващ шанс за гостите и в 3-ата минута Дендонкър имаше шанс от няколко метра да застраши вратата на Юнайтед, но ударът му премина над нея.

През следващите минути обаче Юнайтед натисна противника си и в 10-ата минута стигна до попадение и аванс в резултата. Рашфорд намери Мхитарян в наказателното поле и с удар от 14-15 метра арменецът успя да даде аванс на тима си. 

Малко след това стражът на белгийците спаси много коварен удар на Погба, а в 15-ата минута и Лингард имаше шанс да вкара за домакините, но стражът на гостите отново се намеси. 

В 21-ата минута след груба грешка в центъра на на отбраната на Юнайтед Ачеампонг бе на косъм да вкара и трябваше само да прокара топката покрай Ромеро, но стражът все пак успя да се справи. 

В следващите минути гостите здраво натиснаха своя противник и се наложи Ромеро да прави две спасявания след удари на Дендонкър и Тийеманс, като и двамата имаха много чисти шансове.

Аржентинецът обаче се пропука в 32-ата минута, когато Хани реализира изравнително попадение. След удар на Тийеманс топката разтресе напречната греда и попадна в краката на Теодорчук, който вместо да прояви егоизъм намери до себе си своя съотборник, който от близка дистанция успя да реализира.

Минути след това Рашфорд от няколко метра пробва късмета си, но топката бе изчистена в корнер.

В следващите минути домакините притиснаха противника си, но не успяха да вкарат. В самия край на полувремето обаче белгийците бяха на косъм от пълен обрат, но Хани не успя да реализира от пет метра и в крайна сметка пропусна "златен" шанс за пълен обрат в тази среща. 

Няколко минути след подновяването на играта Андерлехт имаше отново шанс за гол, след като Теодорчук се измъкна от Валенсия, но в последния момент десният бек се намеси решително и попречи на поляка да стреля от близка дистанция. 

В 50-ата минута Юнайтед изпусна невероятен шанс да поведе. Шоу намери Лингард на чудесна позиция в наказателното поле, но крилото, не успя да направи достатъчен контакт с топката, за да я вкара в опразнената пред него врата и пропиля златен шанс. 

Пет минути след това Шоу се прояви с отлична игра в дефанзивен план и блокира удар на Чипчиу в наказателното поле. 

В 63-ата минута удар на Рашфорд около границата на наказателното поле пък премина над пределите на противниковата врата. 

Опасните положения през следващите минути бяха в изобилие. В 69-ата минута Рашфорд преодоля Апия и остана само да се справи с вратаря, но докосването му бе доста лошо и в крайна сметка не успя да си намери ъгъл да стреля, а след това и бранителя на противника се намеси.

Минута след това Тийеманс от няколко метра пробва удар, който обаче премина над вратата, а в 71-ата минута Рубен направи страхотно спасяване след удар на Ибрахимович от само 6 метра.

В 79-ата минута пък Погба се озова на страхотна позиция в наказатеното поле и се виждаше как ще вкара, но ударът му някак си успя да премина над напречната греда. 

Три минути след това от чудесна позиция в наказателното поле и Ибра направи голям пропуск. До края на редовното време не се стигна до повече голове и в крайна сметка срещата трябваше да се реши след продължения. 

В 107-ата минута Рашфорд се превърна в герой за Юнайтед и вкара решителното попадение, което на практика прати тима му в следващата фаза на турнира.Фелаини свали една топка за младока, а след това той с прецизен удар по земя от наказателното поле реализира. До края на продълженията нямаше повече голове.

Манчестър Юнайтед - Андерлехт 2:1 след продължения
1:0 Мхитарян 10
1:1 Хани 32
2:1 Рашфорд 107

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Рохо (23 - Блинд), Шоу, Бейи, Карик, Валенсия, Мхитарян, Погба, Лингард (60 - Фелаини), Ибрахимович, Рашфорд

Андерлехт: Рубен, Обрадович, Мбоджи, Апиа, Спахич, Чипчиу (64 - Бруно), Хани (64 - Станчиу), Дендонкер, Тийеманс, Теодорчук (79 - Исаак), Ачеампонг