Манчестър Юнайтед без проблеми спечели гостуването си в Бърнли с 2:0 и записа 23-ия си пореден двубой без загуба във Висшата лига, като продължава да преследва място в четворката. 

Класата на Червените дяволи определено бе по-голяма, като те вкараха попаденията си още до почивката, а след това спокойно затвориха мача и показаха, че могат да се справят и без Златан Ибрахимович. 

Така тимът на Жозе Моуриньо остава 5-и, но вече има 63 точки, като се приближи само на точка от градския съперник Сити в класирането, което ще направи отложеното градско дерби, което ще се играе в четвъртък, крайно любопитно. 

Бърнли направи твърде малко в атака и остава с една победа в последните си 11 мача, като с 36 точки определено не може да бъде спокоен за бъдещето си в елита. Интересно е, че на стадиона имаше и фенове от България, подкрепящи домакините, които позираха с българския флаг, върху който имаше надпис „Ние сме Бърнли”. 


В състава на Манчестър Юнайтед имаше 8 промени от мача с Андерлехт, като единствено Баи, Погба и Лингард запазиха местата си. В нападението новината бе завръщането на Уейн Руни, който бе титуляр едва за втори път през 2017-а. Марсиал също започна. За домакините липсваше Сам Воукс, така че Ашли Барнс и Андре Грей водеха нападението. 

Домакините започнаха амбицирано и агресивно и в 5-ата минута Роби Брейди стреля от въздуха по диагонала, но прати топката доста далеч от целта. Юнайтед отговори с хубав пробив на Марсиал отляво, топката се оказа в Руни на границата на вратарското поле, но ударът му бе блокиран от Бен Мий и Хийтън спаси. Това обаче бе наистина страхотно положение за гостите. 

Малко след това Маруан Фелайни остана сам на добра позиция и стреля с глава, но Хийтън отново бе на място. Атаките обаче следваха и към двете врати, като Бен Мий стреля над вратата с глава в 15-ата минута. След това Руни опита интересен удар по диагонала, но покрай целта. 

В 21-ата минута обаче, Юнайте поведе. Гостите организираха бърза атака, при която Ерера напредна отдясно, след това подаде отлично пред вратата, където Марсиал успя да плъзне топката покрай Хийтън и даде аванс на гостите. Оказа се, че тъй като това е неговият 25-и гол за отбора, бившият му тим Монако ще получи 8,5 милиона паунда според договора. 

Хората на Моуриньо продължиха да играят по-добре и в 30-ата минута можеха и да получат дузпа, когато при една ситуация Джоуи Бартън намери не топката, а крака на Уейн Руни, който падна на земята, но съдията замълча. 

В 39-ата минута обаче, Юнайтед удвои аванса си, въпреки че в минутите преди това Виненочервените се бяха подобрили. Погба изведе отлично Марсиал отляво на наказателното поле, французинът успя да провре топката зад гърба на Хийтън, която след това се оказа в краката на Руни, който не успя да стреля много добре, но след рикошет в Кийн топката премина зад голлинията. 

В 43-ата минута интригата можеше и да се върне, след като Андре Грей се особони атрактивно в наказателното поле и стреля, но след рикошет топката излезе в корнер, който не донесе нищо на отбора му. 

След паузата Юнайтед продължи да контролира събитията на терена и в 53-ата минута Погба стреля опасно, но Хийтън спаси. Домакините пък не можеха да застрашат Де Хеа и определено се виждаше, че няма как да успеят да стигнат до нещо. 

Затова и действията се развиваха предимно в центъра на терена, като на Бърнли се усещаше, че липсва класа в последната третина, докато Юнайтед се справяше спокойно предвид и натоварената си програма. В 83-ата минута Рашфорд бе изведен отдясно и стреля по диагонала, но Хийтън спаси. 

Удари на Руни и Погба в последните минути профучаха много близо до целта, като малко след това французинът напусна най-вероятно с контузия. Домакините останаха без точен удар в двубоя. 

Бърнли – Манчестър Юн    0:2

0:1    Марсиал 21
0:2    Руни 39

Бърнли: Хийтън, Лоутън, Кийн, Мий (46 Тарковски), Уорд, Бойд (61 Гудмундсон), Бартън, Хендрик, Брейди, Грей, Барнс (75 Агей)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Баи, Блинд, Дармиан, Фелайни, Ерера, Погба (90 Карик), Лингард (69 Рашфорд), Руни, Марсиал (80 Мхитарян)