Нападателят на Манчестър Юнайтед - Златан Ибрахимович, иска да се завърне на терена по-силен. Шведският футболист от босненски произход получи сериозна контузия в коляното по време на мача-реванш от четвъртфиналите в Лига Европа срещу белгийския Андерлехт миналия четвъртък.

Очаква се Ибрахимович и защитникът на "червените дяволи" Маркос рохо да пропуснат оставащата част от сезона. Двамата скъсаха кръстни връзки на коляното.

"Искам да благодаря на всички за подкрепата и любовта. Не е новина, че съм контузен и ще бъда извън игра. Ще мина през това, то е като всичко останало и ще се завърна по-силен. Играл съм на един крак и това не е никакъв проблем. Само аз решавам кога да спра. Да се предам - това не е опция за мен", написа голмайсторът в социалните мрежи.

35-годишният Златан Ибрахимович се наслаждаваше на силен първи сезон в Юнайтед, но контузията в коляното ще му попречи да помогне на 20-кратните шампиони на Англия в битката за спечелване на трофея Лига Европа.

Отборът от Манчестър се намира на пето място във Висшата лига и трябва да играе дербита с Манчестър Сити, Тотнъм и Арсенал преди края на сезона.

На полуфиналите в Лига Европа "червените дяволи" се изправят срещу испанския Селта (Виго).