Най-скъпата покупка в историята на футбола Пол Погба ще пропусне утрешното градско дерби с Манчестър Сити заради контузия.

Новата беше потвърдена от мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо. Както е известно, французинът получи ритник при победата с 2:0 над Бърнли и има нужда от поне няколко дни за възстановяване.

Все още не е ясно колко сериозна е контузията на Погба. Моуриньо потвърди, че ще може да разчита на Андер Ерера и Антонио Валенсия, но защитниците Крис Смолинг и Фил Джоунс са аут. С контузии в коленете са Златан Ибрахимович и Маркос Рохо, а Хуан Мата страда от травма в аддукторите.

"Вярвам на момчетата и знам, че те ще дадат всичко от себе си до последната секунда на последния мач за сезона. Ние сме бойци и ще се справим с това", заяви Моуриньо, чийто тим изостава само на точка от четвъртия в класирането тим на Манчестър Сити и на 3 от третия Ливърпул.

"Това да завършим пред Манчестър Сити няма да означава нищо, ако ние сме пети, а те шести. Ако те станат трети, а ние - четвърти, те ще бъдат преди нас, но ние ще сме постигнали нашата цел. Това няма общо с Пеп Гуардиола или със Сити. Ние имаме нашите цели и искаме да играем в Шампионската лига. Все още имаме два шанса да направим това", коментира Моуриньо.