Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че играчите му сами са избрали да тренират допълнително преди дербито с Манчестър Сити, което е по-късно днес на стадиона на "гражданите" "Етихад".

Португалецът призна, че е останал приятно изненадан от пълната мотивация на играчите си, които ясно осъзнават важността на оставащите срещи както в първенството, така и в Лига Европа.

"Мисля, че момчетата, които са на разположение за мача, съзнава колко важно е да са в добра форма. Те са наясно, че на този етап от сезона всеки един човек в състава е важен и има своята роля. Ще дам пример с Руни и Марсиал, които влязоха в жизненоважния за нас мач с Бърнли и дадоха от себе си повече, отколкото съм очаквал. Не вярвах, че Уейн е в състояние да играе 90 минути, но той го направи. Фактът, че все още се борим на два фронта, е добра мотивация за всички в отбора да дават всичко от себе си". 

"Тренировката вчера трябваше да започне в 3 часа, но когато дойдох в 10:30 сутринта видях много от играчите да са вече на базата и да се подготвят", каза Моуриньо и добави, че това е поведението, което иска да вижда от играчите си.

Срещата на "Етихад" е тази вечер от 22:00 часа българско време, а Юнайтед изостава само с точка от тима на Сити, който в момента заема четвъртото място в класирането