Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че "червените дяволи" ще се борят с Арсенал и Ливърпул за място в Топ 4 на Висшата лига, защото градският съперник Сити ще успее да финишира в зона "Шампионска лига".

Възпитаниците на Специалния снощи измъкнаха 0:0 при гостуването си на "Етихад", което още повече завърза битката между четирите гранда на Острова. "Като гледам програмата до края на сезона, Сити ще завърши в Топ 4. Ние ще се борим с Арсенал и Ливърпул за оставащото място там. Ще направим всичко възможно, но реалностите са други. Имаме много контузени играчи, както и изморителни 1/2-финални мачове от Лига Европа със Селта. Но не трябва да се боим", заяви Моуриньо.

Португалецът каза още, че е доволен от представянето на Юнайтед на "Етихад" само през първото полувреме, но не и след почивката, когато домакините определено диктуваха събитията на терена. "През втората част стана доста по-трудно. Съперникът започна силно и ни затрудни много. Видя, се че отсъствието на многото ни халфове си каза думата, липсваше връзката ни с отделните звена. Въпреки това показахме борбеност срещу много силен съперник. Имаме много проблеми, но не се предадохме и демонстрирахме страхотен характер," завърши Моуриньо.

В класирането Юнайтед е на 5-то място с 63 т., Сити е 4-ти с 64 т., а Арсенал е на 6-та позиция с 60 т., но мач по-малко. 3-ият Ливърпул пък има 66 т. и среща повече от манчестърските грандове.