Манчестър Юнайтед е на път да се прости с класиране в Топ 4 на Висшата лига, след като на своя стадион "Олд Трафорд" не успя да победи борещия се за спасение Суонзи.

Срещата от 35-ия кръг на Висшата лига завърши 1:1, като домакините поведоха в самия край на първото полувреме с гол от несъществуваща дузпа на Уейн Руни. После "червените дяволи" доминираха, но в края Гилфи Сигурдсон изравни от фаул за 1:1, с което Юнайтед за 10 път през сезона завърши наравно у дома.

Също така 20-кратният шампион на Англия записа 25 пореден мач в първенството без загуба, но въпреки това шансовете за класиране в Шампионска лига вече стават илюзорни. Юнайтед е на 5-то място с 65 точки, колкото има и Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко. 3-ият Ливърпул е с 66 т., а Арсенал има 60 т. и две срещи по-малко.

Така за възпитаниците на Жозе Моуриньо остава вариантът Лига Европа, където съперник на 1/2-финалите е Селта. Суонзи пък спечели важна точка в борбата за оцеляване в елита и има 32 т., на 2 от спасителната зона.


Сблъсъкът на "Театъра на мечтите" започна на високо темпо, но головите положение пред двете врати липсваха. Още в самото начало Моуриньо получи пореден кадрови проблем, след като Люк Шоу напусна терена принудително за сметка на Антонио Валенсия.

След това Суонзи владееше топката повече, но Сигурдсон и Йоренте не оползотвориха открилите им се възможности. Постепенно домакините взеха инициативата и Фабински се намеси добре след изстрели на Лингард и Марсиал. В 34-ата минута на Де Хеа му се наложи да показва класа. Аю беше изведен на чиста позиция отблизо, но вратарят успя да избие удара му с крак.

Юнайтед поведе в самия край на първото полувреме след много спорна дузпа. Лингард пусна страхотен извеждаш пас към Рашфорд в наказателното поле, младокът проби, след което падна на земята след съприкосновение с вратаря. Главният съдия Нийл Суорбрик се зачуди какво да отсъди и в крайна сметка посочи бялата точка.

Повторенията обаче ясно показаха, че Фабиански не е докоснал Рашфорд, който се строполи като пребит. Зад топката за стана Руни и той с четвъртия си гол през сезона и първи на "Олд Трафорд" от почти година не сбърка – 1:0! Интересното е, че с попадението нападателят се превърна в едва втория футболист със 150 точни изстрела в различни мачове от Висшата лига. Преди Руни в класацията е единствено легендата Алън Шиърър, който е отбелязвал в 190 различни срещи.

Малко след почивката Руни можеше да се разпише отново. Той получи прекрасен пас на чиста позиция и стреля от движение, но Марсиал не успя да се премести, топката се отби в тялото му, с което лиши отбора си от втори гол. След час игра поредни тъмни облаци надвиснаха над главата на Моуриньо. И Байи получи травма и напрактика домакините останаха без здрав централен защитник, тъй като силата на Блинд не е там. На мястото на африканеца в игра влезе Дармиан, а Карик беше върнат в сърцето на отбраната.

Малко след това пред Марсиал се откри великолепна възможност почти да убие интригата. Той отправи бомбен удар, получи се рикошет, който едва не излъга Фабиански, но той все пак изби. През втората част Юнайтед определено доминираше, въпреки двете принудителни смени. Четвърт час преди края Ерера с прекрасен пас намери Валенсия, той шутира по диагонала, но вратарят отново спаси. Гостите отговориха с много неточен удар на Сигурдсон.

После Суонзи спечели фаул точно пред пеналта. Зад топката застана Сигурдсон, който с великолепно изпълнение буквално матира Де Хеа за 1:1! По този начин исландецът продължава с чудесното си представяне срещу "червените дяволи", след като е замесен в последните 5 от 6 гола на "лебедите" във вратата им – 2 попадения и 3 асистенции.

Моуриньо веднага взе мерки и смени Руни с Мхитарян, но това не помогна и срещата завърши 1:1, въпреки че в края Йоренте можеше да се разпише след дълго подаване от фаул.

Манчестър Юнайтед – Суонзи 1:1

Голмайстори: 1:0 Руни (45+2-д), 1:1 Сигурдсон (79)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Байи (61-Дармиан), Блинд, Йънг, Шоу (9-Валенсия), Руни (80-Мхитарян), Марсиал, Лингард, Карик, Ерера, Рашфорд
Мениджър: Жозе Моуриньо

Суонзи: Фабиански, Моусън, Ноутън, Фернандес, Кингсли, Ки (61-Фер), Бритън (65-Монтеро, 72-Олсон), Каръл, Аю, Йоренте, Сигурдсон
Мениджър: Пол Клемънт

Манчестър, "Олд Трафорд"
Съдия: Нийл Суорбрик
Жълти картони: Марсиал, Лингард (Юнайтед), Бритън, Фернандес (Суонзи)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KbilmXyzJRU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>