Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че отдаването на приоритет на Лига Европа е добре обмислено решение. Английският гранд приема утре Селта Виго в полуфинална среща-реванш с аванс от 1:0 от първия мач.

В спора за трофея Юнайтед ще се изправи срещу победителя от двубоя между Аякс и Олимпик Лион, а ако вземе купата, ще си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон.

"Ситуацията беше проста - имахме 17 мача за седем седмици с 16 налични футболисти. Невъзможно беше да се борим на всички фронтове. Затова не става въпрос за риск, а за просто решение, базирано на здравия разум", коментира португалският специалист.

Манчестърци загубиха няколко основни играчи през април заради травми, в това число голмайстора на отбора Златан Ибрахимович и защитника Маркос Рохо. Юнайтед никога не е печелил Лига Европа или предшественика на турнира - Купата на УЕФА.

"Да се класираме за финала ще бъде много важно, защото ще имаме възможност да вземем единствения трофей, който клубът никога не е печелил. Утре ще направим това, което правим от началото на сезона, а то е да се борим здраво", каза той.

"Ако не се класираме за Шампионската лига, значи не сме достатъчно добри, за да играем в Шампионската лига. Смятам, че даваме всичко от себе си, а когато правиш това, няма проблеми. Едва ли има по-мотивиран човек от мен, който да иска да победи утре", каза още португалецът.